• Carola Schouten te midden van ChristenUnie Vijfheerenlanden.
• Carola Schouten te midden van ChristenUnie Vijfheerenlanden. Foto: Gyselle Blokland

Minister Schouten te gast in Everdingen

Algemeen

EVERDINGEN • Op uitnodiging van de ChistenUnie Vijfheerenlanden en Culemborg was minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten afgelopen zondag te gast in Everdingen. Naast partijleden waren er afgevaardigden aanwezig van Stichting Schuldhulpmaatje Vijfheerenlanden, de voedselbank en energiecoörperatie Huibertstroom aanwezig in het dorpshuis. 

Alle vertegenwoordigers kregen de mogelijkheid om een pitch te houden voor de minister. Ze kregen de mogelijkheid uit te leggen waar ze mee bezig zijn en waar ze behoefte aan hebben vanuit de overheid. Schouten hoorde de ideeën vol belangstelling aan, stelde vragen en legde kort uit hoe de regering tegen zaken als de energietransitie en armoede aankijkt. 

Manifest
Afsluitend overhandigden de lijsttrekkers Dico Baars en Kees van der Zaag een manifest aan de minister wat betrekking heeft op de energietransitie. Men wil op de korte termijn een veranderingsslag maken in de omslag van gas naar elektrisch koken en het isoleren van woningen.

Baars: “We mogen geen vertraging oplopen in de route naar een duurzame samenleving. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat iedereen kan mee doen. Daarom roepen we op om als Rijk, gemeente en woningbouwpartners gezamenlijk op te trekken in de strijd tegen energiearmoede.”