Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Expositie van onttakeling Lekbrug in 3D in Stedelijk Museum Vianen

Algemeen

VIANEN • De tentoonstelling Beatrix in beeld in het Stedelijk Museum Vianen is bijna afgelopen. Zondag 27 februari is de laatste dag. Dan volgt weer een periode van afbouw en vervolgens opbouw van de nieuwe tentoonstelling.

Tijdens deze wisselweken is het museum gewoon geopend met een speciale activiteit in de benedenruimte van het museum, getiteld: Een brug te veel in 3D.

Job van de Groep heeft bijzondere stereofoto’s gemaakt van de onttakeling van de Lekbrug. Deze worden op een groot scherm gepresenteerd. Bovendien is er ook nog een speciale kijkkast met nog meer 3D opnames. De realistische foto’s zijn te bekijken van 1 tot en met 31 maart. De foto’s bieden een mooie gelegenheid om nog eens te zien hoe dit immense karwei werd uitgevoerd, zeker voor iedereen die toen niet in staat was dat spektakel vanaf de kant te beleven. Bezoekers krijgen een plastic 3D-bril te leen voor het bekijken van de stereofoto’s met natuurgetrouwe kleuren.

Het museum is beperkt toegankelijk, daarom geldt een gereduceerde toegangsprijs van 3,50 euro. Museumkaarthouders en jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.