Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gratis cursus Politiek Actief voor de provincie Utrecht

Algemeen

UTRECHT • Vanaf 22 maart start in het provinciehuis van Utrecht de cursus Politiek Actief voor de provincie. Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De provincie is op zoek naar geïnteresseerden die gratis kunnen meedoen en aanmelden via www.provincie-utrecht.nl/politiekactief.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen en andere vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord.

Naast de inhoud is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de Provinciale Staten.

Enthousiasme
Statenlid Marianne de Widt deed, voor ze werd verkozen, een cursus Politiek Actief in 2018 en kijkt enthousiast op haar deelname terug. “Dankzij de cursus werd het mij duidelijk welke rol ik heb als provinciaal volksvertegenwoordiger”, aldus de Widt.

“Mensen die zich oriënteren op een deelname aan de politiek raad ik zeker aan om de cursus te doen. Het is een leuk programma met kennisoverdracht, maar ook een flink aantal actieve onderdelen.”

Programma
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op de dinsdagavonden 22 maart, 29 maart, 5 april 12 april en 11 mei. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtstaat.