Badmintonners knokken zich vergeefs terug

den bosch • Team 1 van Badmintonclub Leerdam reisde afgelopen zondag het team af naar den Bosch (BCH 2). Men trok aan het kortste eind met een 5-3 nederlaag.

De heren en damesdubbel gingen tegelijk van start. Beide dubbels hadden een driesetter nodig om te bepalen wie er met de winst vandoor ging. Het was de thuisploeg die zowel bij de heren als de dames nipt wisten te winnen. Jelmer Agema verscheen als eerste op de baan voor de singel. Na de eerste set te winnen kreeg Agema te veel last van zijn springbeen en moest hij de winst in drie sets aan zijn tegenstander geven. Met een 3-0 achterstan begon Meltem van 't Pad aan haar singel. Bij haar liep het lekker en ze wist dan ook in twee eenvoudige sets het eerste punt voor Leerdam binnen te slepen. Invaller Mats van 't Pad speelde zijn tegenstander helemaal zoek in zijn singel. Ook hij wist te winnen: 3-2. Ans van 't Pad kon de stand bij winst weer gelijk trekken, wat ook lukte: 3-3.

De comeback bleek echter voor niets. De laatste twee mixpartijen gingen verloren voor de Leerdammers en dus keerde men huiswaarts met een 5-3 nederlaag. Het doel voor BC Leerdam blijft handhaving.