Waterpolosters winnen in Veldhoven

veldhoven • Nadat Dames 1 van De Linge/PCG vorige week na een spannende waterpolowedstrijd de eerste wedstrijd van het jaar tegen koploper Zwemvereniging Utrecht nipt hadden verloren, moest men afgelopen weekend naar Veldhoven. Hier stond een wedstrijd op het programma tegen de nummer drie, te weten VZV Njord. Men won met 7-8. 

Aan het begin van de wedstrijd liepen beide teams gelijk op. Door goed samenspel  kon Lupi Lopez Caridad in minder dan vijf minuten liefst drie doelpunten maken. De eerste periode sloten de dames van de Linge/PCG af met een kleine voorsprong van 3-2. Na verloop van tijd lukte het Linge/PCG om de kleine voorsprong groter te maken door veel zwemacties. De keepster van VZV Njord had geen schijn van kans bij de harde en snelle schoten van Lupi Lopez Caridad. 

Minder verdedigen

Aan het einde van de wedstrijd werd er minder goed verdedigd door de dames van Leerdam/Gorinchem. Hierdoor kwamen de Veldhovenaren dichterbij. Met een mooi schot kreeg Lisanne Plenter, net als Lupi Lopez Caridad, de bal in de kruising van het doel van VZV Njord. De uitploeg bleef tot in de laatste seconden hard knokken om de overwinning mee naar huis te nemen.