WHV te sterk voor Sliedrecht Sport

asperen • De Asperense volleyballers speelden afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens een wedstrijd in eigen huis. Dankzij het enthousiaste publiek op de tribune leek het weer op oude en vertrouwde tijden. De tegenstander was Sliedrecht Sport. Hoewel de Sliedrechtse equipe WHV hard liet werken voor de punten was het uiteindelijk toch de Asperense ploeg die met 3-1 de winst wist te pakken. WHV begon goed, maar ging vervolgens wat te makkelijk denken. De bezoekers werkten hard voor de punten en dwongen WHV tot hetzelfde. Mede dankzij het feit dat de service voor Asperense maatstaven ondermaats was, werd het uiteindelijk een gelijkopgaande set met een spannende slotfase. WHV wist in deze fase wel aan de goede kant van de score te blijven. Het tweede setpunt werd verzilverd door middenaanvaller Wildrik van de Plassche nadat deze knap werd aangespeeld door spelverdeler Niels Reder. Met 26-24 was de voorsprong een feit. Hierna werd het spel werd slordiger. Sliedrecht had het daarentegen beter voor elkaar. Doordat spelverdeler Niels Reder veelvuldig werd gedwongen om over de buitenkanten te spelen, konden zij zich daar prima op instellen. De setwinst ging met 20-25 dan ook terecht naar de bezoekers. Waar WHV in de slotfase van de tweede set al een opleving liet zien, trok de ploeg deze lijn door in de derde en vierde set. De servicedruk werd opgevoerd met onder meer enkele prima reeksen van René Roth. Maar ook de passing werd zorgvuldiger zodat de Asperense middenaanvallers meer in het spel betrokken konden worden. Deze variatie betaalde zich uit. De aanvallers van WHV kwamen steeds makkelijker tot scoren ondanks het feit dat Sliedrecht hard bleef werken in de verdediging. Zeker Stefan Arp kwam in deze fase aanvallend prima uit de verf. En zo wisten de Asperense mannen de 3-1 zege uiteindelijk toch nog relatief gemakkelijk binnen te halen.

Servia wint in eigen huis

vianen • Zaterdag 12 februari mocht Servia Heren 1 voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd in de thuishal volleyballen. Bovendien was er publiek welkom. Er werd gespeeld tegen Gemini-kangeroes, dit team staat op de 3e plek. Eerder dit seizoen werd er door Servia kansloos 3-1 van dit team verloren. De start van de eerste set was voor Servia. Op de service van Johan Beijen werd direct het verschil gemaakt (5-1). Hij was samen met de andere passer-loper Rik Meuleman ook aanvallend belangrijk voor het team. Deze set werd eenvoudig gewonnen (25-15). In de tweede set was Servia ook de bovenliggende partij. Deze set werd ook gewonnen (25-21). De derde set gaf een ander wedstrijdbeeld. Servia maakte meer fouten en de tegenstander kwam meer in z’n spel. Deze set werd verloren (22-25). in de vierde set kon Servia wel het benodigde niveau neerzetten. Al snel werd er op de service van Martin Zwaan een ruime voorsprong neergezet. Dit werd niet meer weggegeven (25-18). Een 3-1 overwinning was een feit. Hiermee verstevigde Servia de 5e plek op de ranking. Zaterdag 19 februari wordt er in en tegen VTC Woerden gespeeld om 18:30.