leerdam • Het proces tegen vier verdachten in een grote Leerdamse drugszaak is woensdagochtend stilgelegd na wraking van de rechtbank, zo is te lezen op de website van RTV Utrecht.

Drie mannen uit Leerdam en een vrouw uit Delft vormden volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie die zich jarenlang bezighield met handel in cocaïne en witwassen van honderdduizenden euro’s. De verdediging vroeg de rechters om de afhandeling van de zaak uit te stellen, omdat een belangrijke getuige niet is gehoord. Toen de rechters dit onnodig vonden voor de afhandeling van de zaak, werden ze door drie advocaten gewraakt.

Volgens de verdediging wekt de rechtbank met het besluit om door te gaan met de inhoudelijke behandeling van het proces, de schijn van vooringenomenheid en partijdigheid. De advocaten van drie van de verdachten stellen dat daarmee hun cliënten de kans wordt ontnomen om zich zo goed mogelijk tegen de verdenkingen van het Openbaar Ministerie te kunnen verdedigen. De wrakingskamer moet nu beslissen of de kritiek gegrond is.

De wrakingskamer zal op 1 maart uitspraak doen, bleek woensdag in de loop van de dag. De verdachten zijn in afwachting van hun proces maanden geleden al op vrije voeten gesteld.

Lees het hele artikel op www.rtvutrecht.nl.