• Kees Vermaat ging langs bij Gerrit de Jong.
• Kees Vermaat ging langs bij Gerrit de Jong. Foto: Aangeleverd

vijfheerenlanden • De aftrap van de campagne heeft de SGP gemarkeerd door hun speciaal daarvoor gemaakte verkiezingsprogramma te overhandigen aan diverse mensen uit Vijfheerenlanden.

De top-5 van de kandidatenlijst hebben de personen zorgvuldig uitgekozen, zodat zij paste bij de vijf hoofdthema’s waarmee ze de verkiezingen ingaan, namelijk: Financiën, Agrarisch, Ondernemen, Wonen en Zorg. De slogan 'In Vertrouwen Vooruit' sluit aan op de landelijke campagne van vorige jaar maart, aangevuld met het woord ‘Vooruit’.
Lijsttrekker Evert Geluk: "We hebben hiervoor gekozen, omdat wij, net zoals alle SGP’ers politiek willen bedrijven bij een geopende Bijbel, Gods Woord, en dat geeft vertrouwen voor de toekomst."
Een uitgebreide verkiezingsprogramma wordt eigenlijk niet gelezen en daarom heeft de SGP een verkorte versie gemaakt. Per onderwerp zijn een aantal concrete speerpunten benoemd en wat dit voor de inwoners betekent. In het kader van het thema Financiën zal lijsttrekker Evert Geluk het verkorte verkiezingsprogramma overhandigen aan Sjaak Versluis, de persoon achter de ludieke acties van ‘Hogeheerenlanden' en ‘Niemansland'. Kees Vermaat, nummer 2 en boerenzoon, ging langs bij Gerrit de Jong, voorzitter van LTO Noord regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, om het thema Agrarisch kracht bij te zetten. Vanuit het thema Ondernemen kreeg Bart Zuiddam van Zuiddam BV uit handen van Henri Wijnmaalen het verkiezingsprogramma. Dirk de Bruijn ging langs bij Jan van Wiggen van Van Wiggen Bouw BV in het kader van het thema Wonen. Vanuit het thema Zorg overhandigde Ton de Bruijn tenslotte het verkorte verkiezingsprogramma aan de voorzitter van Maatje Vijfheerenlanden, Rien Bal uit Tienhoven aan de Lek. Het verkorte verkiezingsprogramma wordt later in de campagne bij inwoners thuisbezorgd. Meer formatie: www.vijfheerenlanden.sgp.nl.