Gemeenteraads-verkiezingen

Inwoners van voormalig gemeente Zederik kunnen voor de tweede keer weer hun stem uitbrengen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Echter het vertrouwen in de plaatselijke politiek is totaal verdwenen doordat ons een samenvoeging met Vianen en Leerdam door de strot geduwd is. De beloofde openheid over de kwestie Niemans door de gemeente was een wassen neus. De door inwoners gestelde vragen werden door ambtenaren beantwoord op een manier die nergens op leek. Er was volgens de gemeente 75% van de bevolking voor deze samenvoeging, waar baseert men dat op? Het lijk Niemans kwam uit de kast en koste 92 miljoen  en hiervoor was voor de herindeling al diverse keren gewaarschuwd. Alle reserves van de gemeente Zederik werden hiervoor gebruikt, zodat er een bedrag van 52 miljoen geleend moest worden. Volgens de gemeente was dat goed te doen omdat de rente laag is. Er zal toch ook jaarlijks aflossing betaald moeten worden.
De partijen die destijds met deze herindeling ingestemd hebben, vragen nu weer om uw stem, omdat zij weer gekozen willen worden. Hopelijk zijn de inwoners niet vergeten welke partijen dit doorgedrukt hebben tegen de wens van de bevolking.
CDA, VVD en SGP waren groot voorstander en diverse personen op hun kieslijst vragen nu weer om uw stem. De wethouder heeft zich al een keer uitgelaten over een verhoging van de OZB van 10% om wat meer financiële reserves op te gaan bouwen. Gewoon het OZB tarief per eenheid flink verhogen en door de flink gestegen waarde van het onroerend goed is dat een beste melkkoe voor de gemeente. De inwoners zijn echter flink de sigaar met een enorme verhoging van alle lasten.
Mijn vertrouwen in de plaatselijke overheid is tot ver beneden het nulpunt gedaald en ik hoop dat veel inwoners goed nadenken voor zij hun stem uitbrengen.

Otto Streefkerk
Aaksterveld 122, Ameide


Vrachtwagen botst tegen pijlwagen

vianen • Op de A27 tussen Vianen en Lexmond is afgelopen vrijdag een vrachtwagen tegen een pijlwagen aangereden. De pijlwagen was geplaatst in verband met een afzetting voor een spoedreparatie. Ten tijde van het ongeluk waren er dus ook mensen aan het werk op de snelweg. Er raakte niemand gewond bij het ongeval, maar beide voertuigen raakten beschadigd. Hoe het kon dat de vrachtwagenchauffeur de pijlwagen heeft geraakt is niet bekend. Eén rijbaan was tijdelijk afgesloten, zodat langskomende voertuigen eenvoudig konden passeren.