SV Meerkerk loopt zich stuk op VVAC

ottoland • Natuurlijk was het bezoekende SV Meerkerk van trainer Gert-Jan Koekkoek huizenhoog favoriet tegen VVAC. Maar de door collega Maarten de Bruijne (noodgedwongen) uitgestippelde behoudende tactiek werd door de thuisploeg feilloos uitgevoerd. Met een klein beetje hulp van scheidsrechter Hoks uit Hardinxveld bleven de punten op De Put.

"Dit is lekker", vond De Bruijne kort na de nipte 2-1 zege. "De eerste twintig minuten speelden we aardig mee, om vervolgens Meerkerk goed tegen te houden. In de tweede helft namen zij de wedstrijd over, maar hadden wij wat geluk met de scheidsrechter. Gedurende de wedstrijd liet hij drie, vier stevige overtredingen van onze kant onbestraft. We kregen wel vrije trappen tegen, maar hij deelde geen kaarten uit. En toen kwam die penalty." Een deur verder keek SV Meerkerk-oefenmeester Gert-Jan Koekkoek iets minder vrolijk. "Daar sta je dan, met lege handen. Het viel vandaag niet lekker, we kwamen al gauw op achterstand. Na onze snelle gelijkmaker hebben we simpelweg te weinig gecreëerd en dus ook te weinig afgedwongen. Maar ook alle complimenten voor VVAC, met hun tactiek en vooral passie wisten wij ons geen raad."
Na een stroef begin nam SV Meerkerk het heft in handen. VVAC kwam weliswaar op voorsprong en had via Jurre den Besten zelfs de kans om de marge te verdubbelen. De schade werd vrijwel direct hersteld. Een rake kopbal van Daan van der Leun betekende op het halfuur 1-1.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. SV Meerkerk speelde op de helft van de tegenstander en VVAC liet dat maar al te graag toe. Een zwaar betwiste strafschop in de slotfase bleek beslissend. Joran Houweling velde met zijn tweede treffer het vonnis over SV Meerkerk.