regio • Op de ijsbaan van Breda is zaterdag het clubkampioenschap van de jeugd van IJssportvereniging Alblasserwaard verreden.

Er deden 160 kinderen mee aan deze wedstrijd. Het konden er nog veel meer zijn, veel kinderen konden de titelstrijd niet aangaan door corona of quarantaineplicht anders waren er nog meer deelnemers geweest.
Dit was alweer de vijfde keer dat er bij deze wedstrijd gebruik gemaakt werd van elektronische tijdwaarneming. Met de namen en tijden groot in beeld op het boord. Door de meisjes en jongens van groep 1 werd twee keer een 100 meter verreden. De twee overige groepen bij de meisjes en de jongens reden eerst een 100 meter en daarna een 300 meter. Het was een spannende strijd, waarbij de rijders onderweg konden rekenen op de aanmoedigingen vanuit het publiek dat aanwezig was op de baan. Er was ook een live-stream, zodat de thuisblijvers toch nog mee konden kijken. Het eindresultaat was voor sommige kinderen echt een verrassing met vele blije gezichten als gevolg. Het volledige klassement is te vinden op de site van de IJ.A., www.schaats.nu.