WHV onderuit tegen koploper Voleco

ouderkerk aan den ijssel • Volleybalvereniging WHV uit Asperen is op bezoek bij koploper Voleco nipt onderuit gegaan. In Ouderkerk aan de IJssel werd het na een spannende wedstrijd uiteindelijk 3-2 voor de thuisploeg. Met slechts 6 wedstrijden op de teller heeft WHV veruit de minste wedstrijden gespeeld in de competitie. Toch bekleedt de ploeg momenteel een prima zesde plek op de ranglijst. WHV leek de eerste set te gaan winnen, maar dankzij persoonlijke fouten ging dat niet door. De tweede set was een makkelijke prooi voor de thuisploeg. In de derde en vierde set kreeg WHV plots de geest. René Roth en Stefan Arp waren nauwelijks af te stoppen voor de Voleco-defensie. De scherpte die WHV tijdens de derde en vierde set ontbrak in de vijfde en beslissende set, waardoor Voleco uiteindelijk toch aan het langste eind trok.

Gelijkspel VIKO bij Antilopen

leusden • Korfbalvereniging VIKO heeft aan het bezoek bij Antilopen een punt overgehouden. In de eerste wedstrijd sinds lange tijd werd het 17-17. Lange kwamen beide teams moeilijk tot scoren. Na 13 minuten was de stand 4-2 en leek het een gelijk opgaande strijd te worden. De thuisploeg werd echter steeds sterker en VIKO had moeite om de vrije man/vrouw te vinden. Bij de rust stond het 10-6. Een tactische wissel tijdens die rust zorgde ervoor dat het daarna beter liep bij VIKO. Twee minuten voor tijd was het 16-16, waarna Jeffrey Vlietstra een strafworp mistte, Antilopen scoorde en Vlietstra alsnog gelijk maakte.