Pieter de Jongh bondscoach Somalië

somalië/asperen • Pieter de Jongh, voormalig inwoner en voetballer van Asperen, heeft zondag een contract getekend als bondscoach van Somalië. Somalië is de nummer 194 van de wereld (FIFA-ranglijst) en de nummer 52 van Afrika. De 51-jarige De Jongh, momenteel woonachtig in Mozambique, werd mede vanwege zijn steenkolenengels vorig jaar plots een bekende Nederlander. Een filmpje van een interview na een wedstrijd van FC Platinum ging viraal. Behalve in Zimbabwe werkte de Jongh, bijgenaamd 'The Champ, onder meer in Moldavië, Kenia, Mongolië, Rwanda en Swaziland. In onze regio was hij onder meer verbonden aan FC Dordrecht en Heerjansdam. Pieter de Jongh tekende bij de Somalische voetbalbond voor een jaar


Glenn Calor trainer Leerdam Sport

leerdam • Zaterdagvierdeklasser Leerdam Sport’55 heeft Glenn Calor per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De ervaren Calor is hiermee de opvolger van de opgestapte Beyhan Konak. Glenn Calor heeft in Leerdam voor een halfjaar getekend. Aan het einde van dit seizoen zal aan de hand van een evaluatie worden gekeken of er al dan niet wordt verlengd. Calor was eerder hoofdtrainer van Herovina (twee periodes), WSV Well en SVS’65. Leerdam Sport kent nog geen gelukkig seizoen en staat op dit moment de laatste plaats in de vierde klasse E. 


Ruben Boet van Asperen naar Heukelum

asperen/heukelum • Zaterdagtweedeklasser Heukelum heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ruben Boet. De 21-jarige middenvelder komt over van vierdeklasser Asperen. De talentvolle Boet, die in de jeugd nog stage liep bij PSV, wil zich graag verder ontwikkelen. Zijn keuze is daarbij gevallen op Heukelum. Ruben Boet is aan zijn vierde seizoen in de Asperense hoofdmacht bezig. Asperen staat momenteel vijfde in de vierde klasse E, terwijl Heukelum de voorlaatste plaats bezet in de tweede klasse F. 


Twee ritzeges Fabio Jakobsen in Ronde van Valencia

spanje/heukelum • Fabio Jakobsen behaalde afgelopen week twee sprintzegels in de Ronde van Valencia. Op donderdag won hij de tweede etappe op de straten van Torrent. Jakobsen won de sprint met overmacht. Jakobsen verteerde de hellingen in de tweede etappe goed en zag geletruidrager en ploeggenoot Remco Evenepoel vervolgens de kop nemen in de laatste kilometer. De Heukelummer maakte het vervolgens, ondanks wat krampverschijnselen, overtuigend af en liet zijn eerste zege van het nog prille wielerseizoen noteren. Jakobsen won zondag ook de slotetappe. In de slechts 92 kilometer lange etappe bracht Remco Evenepoel de topsprinter uit Heukelum in ideale positie. Michael Mørkøv nam het van hem over, waarna Jakobsen het afmaakte.