Boet naar Heukelum

asperen/ heukelum • Zaterdagtweedeklasser Heukelum heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ruben Boet. De 21-jarige middenvelder komt over van vierdeklasser Asperen. De talentvolle Boet, die in de jeugd nog stage liep bij PSV, wil zich graag verder ontwikkelen. Zijn keuze is daarbij gevallen op Heukelum. Ruben Boet is al aan zijn vierde seizoen in de Asperense hoofdmacht bezig.


Snuffelmarkt Gorinchem

gorinchem • In de Evenementenhal aan de Franklinweg 2 in Gorinchem wordt op zondag 13 februari van 09:00 tot 16:30 uur een Snuffelmarkt gehouden, waar veel tweedehands artikelen en curiosa te vinden is. Maar liefst 500 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Er is brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. Bij de ene kraam zijn het items die vroeger zelf gebruikt werden of waarvan de verkoper de zolder heeft leeggehaald, bij de andere kraam worden leuke oude verzamelingen aangeboden. Tussendoor zijn er standjes waar bezoekers even uit kunnen rusten en wat kunnen eten en drinken. Entree bedraagt 4,50 euro. Parkeren is gratis.


Open dag tto KWC

culemborg • Live les, hybrideles, onlineles: binnen de tto-afdeling van het KWC gaat het tto-programma in allerlei vormen door. Leerlingen konden niet het jaarlijkse bezoek aan de opera in Amsterdam brengen. Tweetalig vwo-5 kreeg daarom in het Engels een workshop van de Culemborgse operadocent Ineke Geleijns. 

Op het KWC kun je tto kiezen op alle afdelingen: vmbo, havo en vwo. En bij het vmbo geldt dat tto binnen alle leerwegen wordt aangeboden. Tijdens het eerste half jaar verwerven brugklassers al een groot deel van de Engelse fluency waarna zij in de lessen uitsluitend Engels met elkaar kunnen spreken. Nieuwsgierig geworden naar tto op het KWC? De tto open lesmiddag voor leerlingen is op dinsdagmiddag 8 februari, live en online, van 16:00 uur tot 17:30 uur. Voor ouders donderdagavond 10 februari online 18:30-20:30 uur. Aanmelden kan via de website: 

q  www.kwc-culemborg.nl


Tangomuziek

neerijnen • In Stroomhuis Neerijnen is op zondag 6 februari een concert in de reeks Wereldse klanken. Grupo del Sur brengt muziek van onder meer Astor Piazzolla. In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla's muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken. Naast werken van Piazzolla speelt de groep ook werken van componisten die een link hebben met de muziek van Piazzolla. 

Aanvang: 15:00 uur, kosten: 20 euro inclusief een drankje. Voor coronaregels en reserveren zie:

q  www.stroomhuisneerijnen.nl