Politie haalt vrouw van spoor

leerdam • De politie heeft donderdagavond een vrouw van het spoor gehaal tussen Leerdam en Arkel. Met behulp van een helikopter werd de vrouw op tijd gevonden, voordat er een dreigende situatie met een trein kon ontstaan. De politie Vijfheerenlanden had net een melding van een ruzie in Vianen afgehandeld toen men de melding kreeg over de vrouw op het spoor. Doordat het inmiddels donker was, en dus moeilijk om de vrouw te signaleren, werd de hulp van de helikopter ingeschakeld. Met behulp van deze zogenaamde 'zulu' werd de vrouw gevonden. 

De politie Vijfheerenlanden benadrukt op haar Instagramaccount de waarde van de helikopter. Zonder de zulu had men veel meer tijd nodig gehad om de vrouw te signaleren.


Niels uit Hagestein kwalificeert zich voor NK

hagestein • Schaatser Niels de Kruijk uit Hagestein heeft zich zondag in Tilburg geplaatst voor het NK lange afstanden voor Junioren B. Dit was de laatste afstand die nog gereden moest worden voor de kwalificatie voor het NK. Dit betrof een 3000 meter en hij finishte in een persoonlijk record van 4.10.82 wat een ruime overwinning was: een voorsprong van bijna vijf seconden op de tweede tijd.  

Voor het NK sprint heeft Niels zich rechtstreeks geplaatst, naar aanleiding van zijn eerder gereden tijden. Dit NK zal plaatsvinden op 19 en 20 februari op de IJsbaan Twente in Enschede. Tevens wordt dan door hem, samen met twee ploeggenoten, ook het NK teamsprint verreden. De week hierna vindt het NK supersprint plaats in Alkmaar, waar hij ook aan de start zal staan. 

Het NK All Round Junioren B is helaas uitgesteld, daar zal nog een datum voor moeten worden geprikt. Ook hiervoor is Niels de Kruijk gekwalificeerd.