• Wethouder Kamstra bracht de prijs langs bij Leslie.
• Wethouder Kamstra bracht de prijs langs bij Leslie. Foto: Aangeleverd

leerdam • De gemeente Vijfheerenlanden heeft eind december in samenwerking met WePlay Esports een FIFA 22 toernooi georganiseerd voor jongeren uit de gemeente.

Wethouder Tirtsa Kamstra bracht de hoofdprijs persoonlijk langs bij Leslie van der Heiden, de winnaar van het toernooi.
Leslie van der Heiden: “Naarmate het toernooi vorderde begon ik de spanning te voelen, maar om dan die finale op zo’n mooie manier te winnen heeft mij veel goeds gedaan. Ik heb ontzettend genoten!”
De gemeente Vijfheerenlanden had in samenwerking met Buurtwerk allerlei activiteiten voor de jaarwisseling uitgewerkt, onder andere op het gebied van sport en muziek.

Tegenvaller

De gemeente moest de activiteiten helaas annuleren vanwege de strenge coronamaatregelen. Voor het tweede jaar op rij kon er maar weinig georganiseerd worden.
Wethouder Kamstra: “De jaarwisseling is iets waar jongeren over het algemeen al lang van te voren naar uitkijken. Dat het nu weer geen groot feest kon worden, was een flinke tegenvaller. We wilden de jongeren in Vijfheerenlanden toch graag iets leuks aanbieden.”

Daarom organiseerde de gemeente Vijfheerenlanden het online FIFA 22 toernooi waar jongeren met elkaar de strijd aan konden gaan. De hoofdprijs was de moeilijk verkrijgbare Playstation 5. Na twee dagen strijd ging Leslie van der Heiden er met de hoofdprijs vandoor.