Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wethouder Kamstra voelt zich even thuis op Meester Vos in Hagestein

Algemeen

HAGESTEIN • Op obs Meester Vos zijn alle groepen vrijdag in gesprek gegaan over de nieuwe slogan ‘Daar voel je je thuis!’. Wethouder Kamstra heeft als inleiding op het gesprek het prentenboek ‘De fijnste plek van de wereld’ voorgelezen, waarna de kinderen gezamenlijk hebben gesproken over de vraag ‘ wat is dat eigenlijk, je thuis voelen?’

De school heeft sinds kort een nieuwe slogan: ‘daar voel je je thuis!’ Maar wat betekent dat eigenlijk? Met deze vraag zijn de kinderen van obs Meester Vos afgelopen vrijdag 28 januari met elkaar in gesprek gegaan. 

En als mooie introductie van dit thema bezocht wethouder Kamstra vrijdag de kleutergroepen. Na een warm welkom door de kleuters, heeft zij voorgelezen uit het prentenboek De fijnste plek van de wereld. Daarna volgde een mooi gesprek met vragen als ‘Waar voel jij je thuis?’ En: ‘wat is dat eigenlijk je thuis voelen?’

De hogere groepen gingen in gesprek en ontdekten dat vrienden, je veilig voelen en gezelligheid een belangrijke rol spelen in het thuisgevoel.

De leerkrachten op de Meester Vos vinden het belangrijk dat leerlingen zich prettig voelen, veilig voelen en welkom voelen. Essentiële voorwaarden om je te kunnen ontwikkelen op zowel cognitief als emotioneel gebied. 

In tevredenheidenquêtes onder kinderen en ouders blijkt dat zij dit ook zo voelen. Ze benoemen dit ook als we hen vragen ‘Waar denk jij aan als het over de Meester Vos gaat?’ Woorden als saamhorigheid, warm, enthousiast, betrouwbaar en gemoedelijk zijn enkele voorbeelden die als antwoord werden gegeven.

Naast de vernieuwde slogan is ook de website www.meestervos.nl vernieuwd. Voor ouders die op zoek zijn naar een fijne basisschool in Hoef en Haag en Hagestein heeft het team van de Meester Vos dan ook unaniem de tip: kies de school die bij je past!