Lezing verplaatst

leerdam • De lezing die de Historische Vereniging Leerdam gepland had voor woensdag 2 februari is verschoven naar woensdag 11 mei. Het onderwerp van de lezing door Jacques Dane: 'De geschiedenis van het onderwijs'. De bijeenkomst wordt gehouden in Partycentrum Het Dak (Zaal De Pub) in Leerdam en begint om 20:00 uur.

Het HIP (Historisch Inloop Punt), iedere donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Leerdam, is nog even gesloten. Vanaf 10 februari zitten Herman en Martin weer klaar om oude foto’s in ontvangst te nemen (en zij horen daar ook heel graag de verhalen bij), zodat deze kunnen worden toegevoegd aan de Beeldbank. De Beeldbank is online te bekijken op de website van de vereniging. 

Deze datum is onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen.

q   www.historischeverenigingleerdam.nl


Bibliotheek Vianen zoekt gastvrouw of gastheer

vianen • De Bibliotheek Vianen is een belangrijke ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis mag voelen. De Bibliotheek is blij met de hulp van een team van enthousiaste vrijwilligers die zich daarvoor inzetten en zoekt daarvoor nu een nieuwe gastvrouw of gastheer.

De gastvrouwen/ gastheren zorgen ervoor dat bezoekers zich welkom voelen en helpen hen zo nodig met de zelfbedieningsapparatuur. Ook beantwoorden zij vragen over het uitleenproces en wijzen ze de weg in de Bibliotheek. Daarnaast zorgen zij voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie en een gastvrije sfeer in de Bibliotheek. De Bibliotheek zoekt mensen die deze taken met enthousiasme en klantgericht willen uitvoeren. Kijk voor meer informatie op: 

q www.bibliotheeklekijssel.nl/gastvrouw