Ontdek wie Jezus is

leerdam • In Leerdam gaat Alpha-Youth vanaf donderdag 10 februari van start, bestemd voor tieners in het voortgezet onderwijs. Tijdens tien avonden een weekend kan men ontdekken wat het Christelijk geloof inhoudt. Alle vragen mogen gesteld worden en er worden onderwerpen behandeld als: 'Is er meer?, 'Wie is Jezus?' en 'Wat is bidden en hoe doe je dat?' Het is gratis en wordt vanaf 10 februari op tien donderdagavonden gegeven die om 18.30 uur van start gaan met een maaltijd. De locatie komt te staan op www.alphayouthleerdam.nl. Men is ook welkom op de jeugddienst van 23 januari om 15.00 uur aan Hoogstraat 80 te Leerdam. 


Boekenmarkt boeken inleveren

leerdam • aan de Parallelweg 24 in Leerdam kan men op donderdag 20 januari boeken inleveren bij de boekenmarkt. Er is van 10.00 uur tot 12.00 uur iemand aanwezig om de boeken in ontvangst te nemen. Daarnaast is de pop-up store van de boekenmarkt weer open aan Vlietskant nummer 17. Komende donderdag, vrijdag en zaterdag kan men tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer boeken aanschaffen. De totale opbrengst gaat naar Stichting African Hands, ten behoeve van weeskinderen met aids. 


Speelgoed voor kleinkinderen arme ouderen 

gorinhem/regio • Opa’s en oma’s die in minima positie zitten zijn vanaf dit jaar ook welkom om bij de Speelgoedbank Gorinchem speelgoed op te halen voor hun kleinkinderen. De Speelgoedbank heeft tijdens de feestdagen regelmatig de vraag gekregen van grootouders of ook zij speelgoed kunnen krijgen voor hun kleinkinderen. Aan dat verzoek wilt de Speelgoedbank gehoor geven. “In gesprekken met minima grootouders merken wij op dat ze zich vaak uit schaamte isoleren. De opa’s en oma’s gaan liever op bezoek bij hun kinderen, dan dat ze bezoek ontvangen.” laat Coby Dekker, voorzitter Speelgoedbank Gorinchem weten. “De reden dat ze zichzelf isoleren heeft ermee te maken dat ze met hun AOW geen geld hebben om speelgoed aan te schaffen. Ook durft men uit schaamte hun eigen kinderen niet om speelgoed te vragen.” Door de grote donaties aan speelgoed, ziet het bestuur van Speelgoedbank Gorinchem de kans om naast ouders en hun kinderen ook deze groep grootouders te ondersteunen. “Grootouders kunnen speelgoed lenen tot de kleinkinderen erop uitgekeken zijn. Daarna kunnen ze het speelgoed ruilen.” vertelt Coby Dekker. Ook gaan we onderzoeken of grootouders hun kleinkinderen mee kunnen nemen op een dagje uit. geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Speelgoedbank Gorinchem aan de Gasthuisstraat 34 elke woensdag, vrijdag of zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur of een mail sturen naar info@speelgoedbankgorinchem.nl. “Wij controleren wel of de grootouders aanspraak maken op de regeling.” vertelt Coby Dekker. Speelgoedbank Gorinchem staat open voor minima uit Gorinchem, Vijfheerenlanden, Altena, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en West-Betuwe.