Brand voorkomen in Kedichem

kedichem • Inwoners van Kedichem hebben goed gehandeld toen ze op nieuwjaarsdag een vreemde geur roken in hun woning. De bewoners hadden de open haard aan gehad en mogelijk zat er een fout in hun schoorsteenkanaal, waardoor er een klein brandje is gaan smeulen. De brandweer werd ingeschakeld en heeft de geur te plekke onderzocht. Er zijn sloopwerkzaamheden verricht in het plafond van de woning en schoorsteen is meermaals geveegd om smeulende resten te vinden. Een concrete brandhaard werd niet meer gevonden. De bewoners hebben goed gehandeld volgens de brandweer, mogelijk waren de gevolgen zonder tussenkomst van de brandweer een stuk ernstiger geweest. Tijdens de werkzaamheden was de dijk waaraan de woning ligt enige tijd afgezet.


Ree in het Merwedekanaal

vianen/lexmond • Zowel de brandweer van Vianen als die van Lexmond werden vorige week donderdag omstreeks twee uur opgeroepen, omdat er een ree in het Merwedekanaal bij Vianen lag. De toegesnelde brandweer haalde samen met iemand van het Landschap het dier uit het water. De opgeroepen boot van de brandweer Vianen was hierdoor niet meer nodig. Het dier is weer uitgezet in het bos aan de andere kant van het water.


Marcel Akkerman langer bij Brederodes

vianen • Het bestuur van zaterdagderdeklasser Brederodes heeft na overleg met de Technische Commissie en de spelersraad het contract van hoofdtrainer Marcel Akkerman met een jaar verlengd. Akkerman is in Vianen momenteel aan zijn eerste seizoen bezig, nadat hij afgelopen jaar overkwam van VV Vianen. Brederodes staat na negen gespeelde wedstrijden in 3D op de negende plaats en hoopt de weg naar boven in te kunnen zetten met Akkerman. 


Aangepaste scooter van de weg

lexmond • De politie haalde woensdag in Lexmond een aangepaste scooter van de weg af. De bestuurder reed er zonder rijbewijs mee rond. Hij had de tweewieler voorzien van een zijspan met daarop een melkbus. De eigenaar zal de komende tijd een bezoek aan Bureau Halt moeten brengen. De vader van de bestuurder vroeg aan de wijkagent of hij het vehikel meteen te koop aan wilde bieden.