Tiel investeert in jongeren en Talenthouse

tiel • Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft 200.000 euro subsidie toegekend voor het project 'Aanstormend Talent in Tiel'. Ook mag Tiel gebruikmaken van de kennis en expertise uit het landelijke programma tegen ondermijnende criminaliteit. 

Met het project 'Aanstormend Talent in Tiel' wil het college voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden. Dit doet het college door het versterken van vroegsignalering en de integrale aanpak vanuit het Jeugd Preventie Team. Daarnaast met sportprogramma's én door met talentontwikkeling de weerbaarheid van jeugd te versterken.
Voor 2022 worden de capaciteit en het budget voor jongerenwerk uitgebreid om de inlooplocatie in de voormalige bibliotheek voor jongeren door te ontwikkelen naar een Talenthouse. Naast de landelijke subsidie zet de gemeente Tiel toegekende projectgelden in.
Het Tielse college heeft dit jaar extra geïnvesteerd in de sociale basis, door Mozaïek en Humanitas een investeringssubsidie toe te kennen. Om de voorzieningen die hiermee zijn gerealiseerd in stand te houden, stemt het college in met een aantal aanvragen voor projectsubsidies. Hiermee wordt de sociale basis versterkt.

Preventie

Burgemeester en wethouders zetten in op preventie en het voorkomen van inzet van tweedelijnszorg. Het gaat onder meer om de uitbreiding van jongerenwerk, Talenthouse en VVE Thuis voor jeugd tot 23 jaar. En om de uitbreiding wijkcoachen welzijn op recept voor 23 tot 100-jarigen. In de gemeentelijke begroting is geen dekking voor alle projectaanvragen van Mozaïek. Daarom vraagt het college de gemeenteraad het bedrag hiervoor beschikbaar testellen.


Gewonde na brandje door pan op 't vuur

tiel • Vorige week dinsdag rond vijf uur 's middags was er een brandje in een woning aan de Nieuweweg in Tiel. Naast de brandweer werden een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter werd net voor de landing geannuleerd. Het bleek te gaan om een pannetje op het vuur. Een man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.