Kandidatenlijst ProTiel vastgesteld

tiel • De algemene ledenvergadering van ProTiel heeft donderdag de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2022-2026 vastgesteld. Daarmee is een eerste stap gezet richting de gemeenteraadsverkiezingen, die komend jaar in maart worden gehouden.

De leden hebben unaniem Peter Elferink, het gezicht van ProTiel in de raad, herkozen als lijsttrekker. Peter Elferink heeft de benoeming met dank aanvaard. Daarna werd de volledige lijst vastgesteld. Elferink zal vergezeld worden door een team van kandidaten die voor een raadszetel gaan én een aantal lijstduwers. Als nummer twee is Marco van Tongeren gekozen. Hij is op dit moment lid van de commissies Bestuur en Beleidscyclus. Op nummer drie staat Peter van der Lugt, nu lid van de commissies Ruimte en Samenleving. Een nieuwkomer in de gelederen van ProTiel, Teus Verduin, staat op vier. Verduin is oud-raadslid van Krachtig Tiel en zit momenteel in de gemeenteraad als Lijst Verduin. Op vijf staat Alex Stultiens, huidig lid van de commissie bestuur en op zes nieuwkomer Alex Lankhorst, een aanwinst in de fractie van ProTiel.
Als lijstduwers fungeren: Ton Schiltmans, Bert van Setten, Cisca van de Riet, Rene de Jong, Martin Broers, Henry van Zwam, Joke Groenhuijzen-Brus en Jan de Wild.
In het verkiezingsprogramma ligt de nadruk op de inwoners: 'Die maken immers Tiel tot wat het is. Ruimte voor jong en oud, ondersteuning voor kwetsbare groepen zijn daarbij voorwaardenscheppend. Iedere inwoner van Tiel doet mee en telt mee.' Andere programmapunten zijn wonen en werken.