Groep kandidaten voor GroenLinks gevarieerd

TIEL • GroenLinks Tiel presenteert haar kandidaten en het verkiezingsprogramma. Het gaat om een gevarieerde groep kandidaten. Allen hebben naar verluidt hart voor Tiel én voor de landelijke drijfveren van GroenLinks. Het duo Maureen Klijn en Unal Sözen, en wellicht nog een derde kandidaat, gaan de GroenLinks-fractie vertegenwoordigen in de raad. Maureen zal - als fractievoorzitter - haar creativiteit en verbindende, sociale eigenschappen inzetten om anders naar de Tielse dilemma's te kijken. 

Jarenlange ervaring

Daarbij wordt zij gesteund door de jarenlange politieke ervaring, zowel op lokaal als op provinciaal vlak, die Unal Sözen meeneemt. Zij worden ondersteund door twee inhoudelijk sterke fractieleden: Lucien Aspeling en Rolvo Manuhutu. Zij deden in de raadscommissies veel ervaring op. Daarnaast staan Veronique Lageweg, Rob Sprij, Rob Kerkmeester, Jos van Hal, Jouke Sprij, Mustapha Aoulad Hadj en Piet van Wijk op de lijst. Het GroenLinks verkiezingsprogramma heet ‘Tien voor Tiel'. In plaats van een lijvig programma, is er een boekje met tien punten. De lay-out van het boekje is geïnspireerd door de Vlindertuin.
Speerpunt van het verkiezingsprogramma is het creëren van woonruimte voor starters. 'Dit is toch wel het grootste probleem wat wij bemerken bij jongeren', aldus GroenLinks. 'Men wil graag in Tiel blijven wonen, maar er is gewoon geen plek. Hier willen wij wat aan doen. De gemeente kan regelgeving versimpelen en werk goed voorbereiden, zodat het bouwers makkelijker wordt gemaakt. Ook zou Tiel kunnen experimenteren met 't zelf ontwikkelen van woningen.' Daarnaast gaat GroenLinks voor een betaalbare energietransitie en voor democratische en creatieve vernieuwing.