Regels voor vuurtonnen bij viering oud & nieuw

tiel • In de gemeente Tiel gelden voortaan regels voor het gebruik van vuurtonnen met oud & nieuw. Volgens de gemeente is het doel hiervan dat inwoners op een gezellige en veilige manier gebruik kunnen én mogen maken van vuurtonnen, vuurschalen en vuurkorven. De regels bieden mogelijkheden om handhavend op te treden tegen eventuele onwenselijke en gevaarlijke situaties. Vreugdevuren zijn, net als voorgaande jaren, verboden. 

Onveilige situaties

“Tijdens oud en nieuw vorig jaar kwamen op verschillende plekken buurtbewoners bij elkaar rond vuurtonnen”, zegt burgemeester Hans Beenakker. “We kunnen ons voorstellen dat dat gezellig is. Helaas ontstonden er op sommige plekken onveilige situaties en schade aan de openbare ruimte. Dat kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Daarom hebben we regels gesteld, onder andere over het tijdstip, de grootte van de vuurtonnen en afstand tot gebouwen. Zo houden we samen oud en nieuw gezellig en veilig", aldus burgemeester Beenakker.

Regels
De regels op een rij: Vuurtonnen zijn toegestaan vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur; Op één plek mogen twee tonnen staan. Op minstens een meter afstand van elkaar en op minimaal vijf meter van gebouwen en auto's; Een ton mag maximaal een meter hoog zijn. Dat geldt ook voor de doorsnede van de ton; In de ton mogen kerstbomen en onbehandeld hout, maar dit mag niet buiten de ton uitsteken; Er mag op de openbare weg een hoeveelheid liggen die in één ton kan worden opgestookt; De tonnen staan de hulpdiensten en het overig verkeer niet in de weg.