Vrolijke 'Verrukkelijke Kinderbakshow'

tiel • Rutger van den Broek, winnaar van Heel Holland Bakt 2013, en theatermaker Mark Haayema spelen samen de Verrukkelijke Kinderbakshow. Ze vertellen het publiek alles over bakken; van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Deze vrolijke show voor 6-plussers met weetjes, liedjes, poppen, challenges en natuurlijk baksels is op zaterdag 11 december om 13.30 uur te ondergaan in de Agnietenhof in Tiel.

Rutger van den Broek klom als kind al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. In 2013 won hij de eerste editie van Heel Holland Bakt, waarna hij zich fulltime aan het bakken besloot te wijden. Rutger schreef tien bakboeken, waaronder in 2019 - samen met Mark - ’t Verrukkelijke kinderbakboek. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een populair bakblog: RutgerBakt.nl.
Mark Haayema is theatermaker, schrijver en acteur. Hij schrijft kinderboeken en liedteksten voor onder andere Herman van Veen (Lucas, Als je) en Kinderen voor Kinderen (Worden wat je wil, Sorry en Andersom). Dit jaar verschijnt zijn 21ste kinderboek ‘Onkruid' en schrijft hij aan een tweede gedichtenbundeltje met tekeningen van Fiep Westendorp. Zijn prentenboek Johannes de Parkiet, een boek over wennen aan vreemde vogels, was kerntitel voor de Kinderboekenweek 2018 en werd in 2019 bekroond met een Vlag en Wimpel.
De boekenserie Muk voor de allerkleinsten staat in de prentenboeken top-10 2022, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Mark was als acteur en poppenspeler te zien in onder meer De Boterhamshow, Sesamstraat, Pluk van de Petteflet, Meneertje Meer en War Horse.