Auto met vrouw en kinderen crasht: niemand gewond

tiel • Zondag om 14.30 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Groenendaallaan ter hoogte van voetbalvereniging Theole. Een vrouw met twee kinderen in een personenauto raakte in een bocht een stoeprand. Vervolgens belandde de auto op de kop op het wegdek. Hierbij werd ook een lantaarnpaal omver gereden. De opgeroepen brandweer heeft het voertuig veilig gesteld. Er raakte bij het ongeval wonder boven wonder niemand gewond.


Oorzaak rook uit plafond restaurant Lotus niet duidelijk

tiel • Zaterdag om 17.50 uur kwam de melding van brand bijeenkomst aan de Waalstraat in Tiel. Het bleek te gaan om restaurant Lotus waar rook bij het plafond zou zijn waargenomen. Bij aankomst van brandweer stond al het personeel al buiten. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en inspecteerde enkele ruimtes en verschillende pijpen op het dak. Nog niet duidelijk is wat de oorzaak was.


Eerste wijkplan Tiel is voor Tiel-West

tiel • Het eerste wijkplan van Tiel is af. Met dit plan gaat de gemeente, samen met inwoners en andere partijen, de komende jaren werken aan een fijn Tiel-West. Een wijk waar mensen zich thuis voelen, omkijken naar elkaar en zich betrokken voelen bij hun straat, buurt en wijk.

Betere keuzes

De gemeente heeft, samen met inwoners en professionals, de wijk in beeld gebracht: Hoe gaat het er? Waar kan de wijk worden verbeterd? Zo kan de gemeente betere keuzes maken die voor inwoners belangrijk zijn. Het plan gaat niet alleen over de toekomst. Ook staat er een overzicht in van wat er op korte termijn in Tiel-West gebeurt.

Nieuwbouwplannen

"Er gebeurt veel in de wijk", weet wijkregisseur Marja van Toorn. "Zo zijn er nieuwbouwplannen, werken we aan de weg en riool. Ook is Tiel-West een actieve wijk waar op sociaal vlak ongelooflijk veel gebeurt. In het wijkplan hebben we vooral gekeken naar de openbare ruimte: wat gaat goed, wat zijn aandachtspunten en wat zijn de wensen van de wijk?"

Wandelpad opknappen

"Zo gaan we binnenkort het wandelpad bij de Vurenlaan opknappen en komt er een watertappunt bij het Cruijff Court. Met dit wijkplan hebben we een goed overzicht wat we met elkaar kunnen doen om de wijk nog mooier en veelzijdiger te maken."

Meer wijkplannen

Binnenkort presenteert de gemeente het eerste wijkplan aan de wijk Tiel-West. Ook voor andere wijken in Tiel komen er wijkplannen.