Laadpaalborden van schil rijstkorrel

buren • Bij duurzaam autorijden horen duurzame laadpaalborden. De gemeente Buren heeft een nieuwe stap gezet, op weg naar een groene en duurzame gemeente. Wethouder Pieter Neven onthulde op de Onderdreef in Buren drie nieuwe rijstvliesborden. Ze zijn een duurzaam alternatief voor de metalen verkeerborden en kunnen volledig worden gerecycled. Voor de basis van de laadpaalborden is rijstvlies gebruikt. Dit is de oneetbare schil van de gedroogde rijstkorrel. Normaal wordt dit restmateriaal weggegooid, maar door het te verwerken in plaatmateriaal krijgt het een duurzaam, tweede leven. Op de borden zit een garantie van tachtig jaar. Door oude borden te verwarmen, kunnen ze worden hergebruikt voor nieuwe verkeersborden. 

Volgende generatie

"Onze Klimaatvisie bepaalt hoe we de aarde willen achterlaten voor de volgende generatie”, zegt wethouder Groen Pieter Neven. “Daarin willen we minder gebruik maken van grondstoffen die langzaam maar zeker opraken. Als inwoners voor duurzaam autorijden kiezen, dan willen we bij deze keuze aansluiten door de bordjes op de laadpalen van duurzame materialen te maken.”


Avri past dienstverlening aan

tiel • Avri past, door het toenemend aantal besmettingen bij medewerkers en meer gevallen van thuisisolatie, haar dienstverlening aan. Voorlopig wordt in alle Avri-gemeenten de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken geleegd. Normaal gesproken is dit elke twee weken. Het aanbod van gft in de wintermaanden is over het algemeen lager dan in de zomer. Op deze manier komen er medewerkers vrij voor de inzameling van andere afvalsoorten. Omdat nog onbekend is wanneer er weer voldoende medewerkers beschikbaar zijn, geldt deze maatregel tot en met 28 januari 2022.