Tóch meer geld voor Wmo en jeugdhulp

tiel • De gemeente Tiel stemt in met verhoging van de tarieven Wmo en jeugdhulp met 3.87 procent. Eerder vond het college dat dit maximaal 2,75 procent kon zijn, vanwege het ontbreken van voldoende garantie voor dekking voor een verdere verhoging. Het college paste het eerdere besluit aan vanwege eenduidige besluitvorming door de samenwerkende gemeenten en naleving van de indexeringsafspraken met zorgaanbieders.


Frans Duijts bakt met De Zonnebloem voor boekje

tiel • De Zonnebloem Tiel werd onlangs gevraagd mee te doen aan een baksessie voor de landelijke Zonnebloem. Deze vereniging gaat een bakboekje uitgeven, ‘Bakken met de Zonnebloem’. Voor het boekje zijn diverse mensen benaderd om met een vrijwilliger én een gast een baksessie te doen. 

Voor alle vrijwilligers

Het bakboekje wordt straks naar alle vrijwilligers in Nederland gestuurd. Aangezien Frans Duijts ambassadeur van De Zonnebloem is en in Tiel woont, werd hij gevraagd om mee te doen. Duijts zei direct ja.


Zorgwoningen op plek slooppand

tiel • De eigenaar van het pand Gasthuislingelaan 33 in Tiel verkoopt het gebouw binnenkort. De nieuwe eigenaar sloopt het pand en laat er zorgwoningen bouwen. Hiervoor heeft de gemeente al een omgevingsvergunning verleend. Voordat het pand verkocht kan worden moeten eerst twee bijzondere bepalingen uit de notariële akte uit 1987 worden opgeheven. Het betreft de parkeervoorziening, op eigen kosten, en de tuin. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels ingestemd met het opheffen van deze bepalingen.