Beschermde status voor KNIL-graven

tiel • Graven van KNIL-veteranen krijgen een beschermde status. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Tiel besloten. KNIL staat voor Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger, het Nederlandse koloniale leger dat tot 1950 bestond. In samenwerking met de werkgroep 'graven van KNIL-veteranen uit Tiel' is een lijst opgesteld van 46 graven van veteranen van wie het officiële legernummer bekend is. Ook zijn er afspraken gemaakt over 't beheer en het onderhoud van de graven. 'Door deze graven een beschermde status te bieden, erkennen we wat deze veteranen voor ons land betekend hebben en spreken we onze waardering daarvoor uit', aldus het college. De rechthebbenden ontvangen een brief over het besluit en ook de gemeenteraad is geïnformeerd.


Steun voor dakloze arbeidsmigranten

tiel • De gemeente Tiel gaat, samen met vijf andere regiogemeenten in Rivierenland, de Stichting Barka inhuren. Deze stichting gaat dak- en thuisloze arbeidsmigranten steun bieden of begeleiden naar werk, verslavingszorg in eigen land óf naar huis. De Stichting Barka wordt vooralsnog voor een jaar ingehuurd. De kosten hiervan bedragen per gemeente 8000 euro.


Vrouw overleden na aanrijding in Tiel

tiel • Op de Prinses Beatrixlaan in Tiel, ter hoogte van de Heiligestraat, is vrijdag rond 17.40 uur een vrouw op een fiets bij het oversteken aangereden door een personenauto. Het slachtoffer is ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. De vrouw is aan haar verwondingen overleden. Een traumahelikopter werd net voor de landing geannuleerd.


Brandje in cafetaria

tiel • De brandweer kreeg woensdag om 14.49 uur de melding van brand in cafetaria De Fijnproever aan de Hogestraat in Tiel. Er kwamen dikke rookwolken en vonken uit de schoorsteen. De cafetaria zélf stond ook onder de rook. De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Ambulancepersoneel controleerde een persoon, die vervolgens naar het ziekenhuis werd gebracht. De brand zou zijn begonnen in de afvoerpijp en bleek naar binnen te zijn geslagen. Een alerte buurtbewoner heeft een aantal brandblussers gebruikt.


Auto in de sloot

zoelen • Op de kruising Schuttersteeg/Broeksteeg in Zoelen raakte woensdagavond rond kwart over tien een personenauto te water. Een vrouw, die met haar hond in de auto zat, kwam uit de Schuttersteeg en reed rechtdoor de sloot in. Ze raakte niet gewond en kwam, net als de hond, met de schrik vrij.