Subsidie voor poel, bosje, houtsingel of struweel

regio • Plannen om landschapselementen aan te leggen of te herstellen? Kijk dan eens of u in aanmerking komt voor een vergoeding via de provinciale subsidieregeling Biodiversiteit en Landschap.

Landschapselementen zijn belangrijke dragers van het landschap. Ze vertellen iets over het historische gebruik en geven een gebied zijn eigen identiteit. Collectief Rivierenland wil, samen met boeren, burgers en landgoedeigenaren ,nieuwe landschapselementen aanleggen en verdwenen elementen herstellen.
Collectief Rivierenland gaat voor de provincie Gelderland invulling geven aan de subsidieregeling Biodiversiteit en Landschap. Deze regeling geeft grondeigenaren een vergoeding voor het aanleggen van nieuwe landschapselementen. De vergoeding bestaat uit 75 procent van de aanlegkosten en een vergoeding van de vermogensschade; afwaardering van de landbouwgrond. Landschapselementen die in aanmerking komen voor deze regeling zijn onder meer een voor amfibieën geschikte poel, een houtsingel, een struweelhaag of een bosje. Er gelden minimum en maximum afmetingen voor deze elementen. Het perceel waar ze aangelegd worden dient de afgelopen vijf jaar gebruikt te zijn als landbouwgrond.
Zie voor meer info http://collectiefrivierenland.nl/subsidiemogelijkheden-voor-de-aanleg-van-landschapselementen/. Hier is ook een flyer te downloaden. Interesse in de subsidieregeling of meer informatie? Neem contact op met Collectief Rivierenland via info@collectiefrivierenland.nl. De gebiedscoördinator neemt dan contact op.