Bomen moeten wezel naar de Vijverberg lokken

tiel • Kinderen uit groep 6/7 van de Prins Willem Alexanderschool, locatie Centrum, planten op woensdag 10 november (Nationale Boomfeestdag) bomen op de Vijverberg. De eerste boom wordt samen met wethouder Groen geplant. Avri-medewerkers begeleiden de kinderen bij het planten van de overige bomen: wilde appel, wilde peer, zoete kers, wintereik, twee soorten lindes en de fladderiep. Het gebied rondom de Vijverberg is volgens de gemeente Tiel een prima plek voor de inrichting van een rust- en verblijfplaats voor de wezel. De wezel, niet te verwarren met een hermelijn, is het kleinste roofdier van Europa. Het diertje is vooral te vinden op bedrijventerrein Kellen. Door op de Vijverberg schuilplekken te maken en bomen te planten waar insecten en vogels op afkomen, krijgt de wezel hier ook een kans zich te vestigen. Na de boomfeestdag komen er nog meer voorzieningen. De gemeente doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.

Na persconferentie drukker op priklocaties

tiel/regio • GGD Gelderland-Zuid vaccineert ook de komende maanden nog volop. Mensen kunnen voor een vaccinatie terecht op de locaties in Tiel, Culemborg en Wijchen. Sinds de persconferentie van vorige week dinsdag is het weer drukker op deze vaccinatielocaties. Om wachttijden te voorkomen adviseert de GGD om vooraf een afspraak te maken. Meer mensen maken gebruik van prikken zonder afspraak. Hierdoor kunnen op sommige plekken wachttijden ontstaan. Wie een wachttijd wil voorkomen, kan het beste een afspraak maken via www.planjeprik.nl of via telefoonnummer 0800 7070. De GGD treft inmiddels ook voorbereidingen voor het uitvoeren van de boostervaccinatie. Begin december ontvangt de eerste groep, de 80-plussers, hiervoor uitnodigingen. De GGD overlegt met gemeenten over het opzetten van tijdelijke, extra vaccinatielocaties.

Energieloket Buren

maurik • Wie vóór 30 november Energieloket Buren bezoekt krijgt een cadeautje, waarmee direct met besparen kan worden begonnen. Het energieloket, voor mensen die vragen hebben over de energierekening, isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en meer, bevindt zich in het gemeentehuis in Maurik en is elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur open. Binnenlopen kan, net als een afspraak plannen via www.energieloketburen.nl/contact.