• Teus Verduin met naast hem zijn onafscheidelijke echtgenote Roos:
• Teus Verduin met naast hem zijn onafscheidelijke echtgenote Roos: "Mijn vrouw kan álles, dat is zo'n buffel, zowel fysiek als geestelijk." Foto: Rob Zantinge

‘Thuis op de bank liggen en de hond uitlaten’

Algemeen

TIEL • “Het is te doen. Mijn vrouw kan álles, dat is zo’n buffel, zowel fysiek als geestelijk. Ze heeft ‘t het best naar de zin als ze keihard werkt. Ze is van huis uit ook gewend om te buffelen.” Dat antwoordt Teus Verduin op de vraag of hij de gemeentepolitiek kan combineren met Hexagon. Dit markante, zeskantige stadscafé is van hem en zijn vrouw Roos, waarmee hij inmiddels 46 jaar getrouwd is. 

Teus Verduin richtte jaren geleden de politieke partij Krachtig Tiel op, bedacht de naam en schreef het partijprogramma. Er waren meer partijleden, maar het boterde onderling niet. “Je bent bezig, iedereen wíl wat en je krijgt verwijten”, aldus Verduin, tot drie jaar geleden het enige Krachtig Tiel-raadslid. “Toch haalden we de kiesdrempel. De partij bestaat nog, maar er gebeurt niks meer.” Verduin verliet de partij en werd onlangs geïnstalleerd als raadslid van zijn níeuwe partij, lijst-Verduin. Er kwam een plekje vrij, doordat Vic Latumahina vanwege Long COVID moest afhaken. Teus Verduin greep opnieuw zijn kans in de gemeentepolitiek.

Samenwerking
Verduin is er als café-uitbater fervent voorstander van dat de plaatselijke ondernemers samenwerken met de horeca. En dat gebeurt al geruime tijd mede dankzij Richard van Baal, eigenaar van onder meer Café de Merckt, die een belangrijke rol had in het overleg met ondernemersvereniging Hart van Tiel. “Voorheen deed de horeca nooit mee, maar nu is er een goede samenwerking”, aldus Verduin.

Vet op de botten
Met Hexagon ging het door corona de afgelopen tijd een stuk minder goed, omdat de horeca geruime tijd niet open mocht. “We hadden gelukkig vet op de botten, anders waren we gewoon weg”, blikt Verduin terug. “We hebben hele grote klappen gehad. Het was superslecht en je ziet je pensioentje écht wel slinken. Gelukkig krijgt Roos sinds kort AOW.” “Wat ik al die tijd gedaan heb? Thuis op de bank liggen en de hond uitlaten, maar niet op visite bij de kinderen.”

Tributebands
Inmiddels draait Hexagon weer. Niet alleen voor eten en drinken, maar ook op muziekgebied. Zo was er zondag met de tributeband Yada Yada een herdenkingsfeestje voor Herman Brood, die 75 jaar zou zijn geworden als hij níet van het Hilton was gesprongen. En ook de komende weken is er voor de echte liefhebbers, onder meer met Veldman en de tributebands Amersfloyd en Bandeville, genoeg te beleven. En om de ventilatie hoeft niemand zich druk te maken. “Dankzij een ventilator en roosters in de deuren hebben we per uur dertien keer luchtverversing”, aldus Verduin.

Rob Zantinge