Mahmut Artan overhandigde trots een cheque van 400 euro aan Tine Reinders van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland.
Mahmut Artan overhandigde trots een cheque van 400 euro aan Tine Reinders van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland. Foto: aangeleverd

Cheque Mahmut Artan voor Alzheimer-afdeling

Algemeen

TIEL • Mahmut Artan van MA lifestyleclub & sportschool overhandigde terecht trots een cheque van 400 euro aan de regionale afdeling van Alzheimer Nederland. Het geld is bijeengebracht tijdens een speciale benefietsportdag op Wereld Alzheimer Dag. 

“Bewegen is gezond en heeft een positief effect op de preventie van bepaalde ziektebeelden”, zegt Mahmut. “Sowieso is uit meerdere onderzoeken gebleken dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Toch kan het als lastig ervaren worden om met sporten te starten. De drempel om een sportschool binnen te stappen is soms hoog en er kunnen vragen zijn over het sporten.” 

Verkorte groepslessen
In dat kader werden op Wereld Alzheimer Dag voor het tweede jaar op rij alle groepslessen verkort aangeboden. Zo kon op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met de sportschool, coaches en de persoonlijke benadering bij MA lifestyleclub & sportschool. Er stond een collectebus voor giften, er werden goodiebags verkocht - in samenwerking met familiebedrijf Go-Tan uit Kesteren - en er werd een bijdrage gevraagd voor de deelname aan de groepslessen. De opbrengst rondde Mahmut naar boven af.

Verheugd
Tine Reinders, bestuurslid van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland, nam de cheque in ontvangst. Zij is verheugd dat de sportschool zich dit jaar opnieuw heeft verbonden aan Wereld Alzheimer Dag. “We vinden het belangrijk om mensen met dementie en hun naasten te informeren, maar hen ook nadrukkelijk te blijven betrekken bij de samenleving”, zegt ze. “Dankzij dit soort evenementen en de opbrengst worden wij daarbij gesteund. Zo droeg de opbrengst van vorig jaar bij aan het kunnen uitbrengen van een signaleringskaart die mensen helpt signalen van dementie te herkennen.”