Maurik heeft over tien maanden een sporthal: Lignum

maurik • De gemeente Buren krijgt een multifunctionele sporthal. Tijdens de extra raadsvergadering van afgelopen maandag stemde de gemeenteraad daarmee in. Binnenkort start de bouw, zodat de sporthal op tijd klaar is voor het schooljaar en sportseizoen 2022-2023. Scholen en verenigingen kunnen er vanaf dan gebruik van maken. Sinds het raadsbesluit van 3 november vorig jaar is er door de gemeente, samen met de beoogde huurder, de architect en de bouwende partijen, hard gewerkt om sporthal Lignum in Maurik mogelijk te maken. De komst van de sporthal is een belangrijke ontwikkeling voor de Burense sportverenigingen en basisscholen. De lang gekoesterde wens past bij de weg die Buren wil bewandelen volgens het lokaal sportakkoord. “Ik ben blij dat we na tien jaar onzekerheid eindelijk kunnen voorzien in een mooie sportaccommodatie voor jong en oud”, zegt wethouder Karl Maier. “We kunnen nu meer dan ooit gaan inzetten op sport en beweging, waarbij iedereen meedoet.” In augustus 2022 is sporthal Lignum klaar voor gebruik. Vanaf dan kunnen scholieren en sporters gebruikmaken van de nieuwe accommodatie.

Informatieavond

Over twee weken, op dinsdag 19 oktober, houdt de gemeente een informatieavond. Gebruikers en omwonenden krijgen dan informatie over de bouw en planning rondom de nieuwe sporthal.


Grotere letter

tiel • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.


Gaslek in Damstraat 

tiel • Vrijdag om 14.40 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gaslekkage aan de Damstraat in Tiel. Bij aankomst bleek er een gaslek te zijn ontstaan bij het aanleggen van glasvezelkabel. De straat was enige tijd afgesloten voor al het verkeer. Liander dichtte het lek.


Diefstal velgen 

echteld • De 18-jarige Emi Smit uit Echteld werd donderdagochtend op een onaangename manier verrast. Tot haar grote schrik waren díe nacht haar vier gloednieuwe banden met zwart/grijze sportvelgen van haar Fiat 500 gestolen. De auto stond in een parkeervak op de Ooisestrat. De dieven hadden haar auto op bakstenen achtergelaten. Emi had donderdagochtend rond half acht nog iets uit haar auto gehaald, maar door de mist de diefstal niet opgemerkt. Een buurman bracht haar op de hoogte.