Aandacht voor eenzame inwoners van Tiel

tiel • De gemeente Tiel, Mozaïek Welzijn en Movisie doen mee aan het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid. Zij willen Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen.

"Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen", zegt wethouder Carla Kreuk. "Oud én jong. Wanneer je na een drukke werkdag in een leeg huis komt. Als je op het schoolplein staat. Of als je alleen op je kamer zit. Ook Corona heeft er aan bijgedragen dat veel meer eenzaamheid wordt ervaren. We willen onze Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen. Dat doen we al, maar we gaan hier nog meer aandacht aan besteden. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Kijkt u ook eens om?"
Wethouder Carla Kreuk en Johan Andrée, directeur van Mozaïek Welzijn, ondertekenden vorige week de intentieverklaring. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties willen zij inwoners bewust maken van eenzaamheid in hun omgeving. Als mensen eenzaamheid herkennen, dan kunnen zij zelf iets doen. Aandacht geven bijvoorbeeld, praten over de eenzaamheid of de zorgen ergens melden.

Eenzaamheid in cijfers

In 2020 gaf bijna de helft van de Nederlandse volwassenen aan eenzaam te zijn. Een op de vijf volwassenen is zelfs ernstig eenzaam. Ook voor Tiel zou dit betekenen dat een schrikbarend aantal inwoners eenzaamheid ervaart.
De Week tegen Eenzaamheid 2021 duurt van 30 september tot en met 7 oktober. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. In Tiel worden in de Week van de Eenzaamheid verschillende activiteiten georganiseerd. Een ieder wordt van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen.