Expositie Jo de Bije en Josie Arnoys in Synagoge Buren

buren • Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Exposities van Parijs tot Stockholm en van Bergen op Zoom tot Dresden. Laat je betoveren door de magische combinatie van dit stel, dat nu in Buren exposeert. De expositie is te zien in de Synagoge Buren, Kniphoek 14.
Jo Debije: het creatieve wonderkind. De ontembare scheppingskracht. Schilderen is voor Jo als ademen, hij kan niet zonder. Altijd op zoek naar nieuw en puur, naar 'wow'. Inspiratie spuit hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Hij blijft onderzoeken en alles uitproberen. De drang om te schilderen wint van ál het andere.
Josie Arnoys: opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (diploma 1992) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (diploma 1995). Acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor de televisie. De perfectionist, vorm en kwaliteit.
Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een verfding. Tel daarbij op dat ze vrijwel alles zelf én op hun eigen wijze doen en je begrijpt hun motto: 'Een eigen weg, een eigen stijl'.
Die eigen stijl blijkt ook uit de reacties van bezoekers: 'Zoiets heb ik nooit eerder gezien'. Jo zegt daarover: "Elk schilderij is opgebouwd uit minstens vijf lagen. Bij sommige zijn het er wel tien. De structuur van het reliëf, de kleuren van de eerdere lagen en de eventueel onderliggende thema’s geven ieder schilderij een eigen karakter. Net als bij goede wijn is voor het scheppen van onze schilderijen het rijpingsproces tussen de lagen van cruciaal belang. Eigenlijk is een verfding een beetje een persoonlijkheid. Je ziet het niet, het is er toch."
Behalve die gelaagdheid is het kleurgebruik kenmerkend voor hun schilderijen. "Na het succes van vorig jaar komen we graag weer terug naar de Synagoge in Buren. Voor de vierde keer inmiddels. Soms horen we dat mensen drempelvrees hebben. Wij zijn blij met alle bezoek, de kopers én de kijkers. Een ieder is van harte welkom."
De expositie is twee weekenden te zien: vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september en op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober, telkens van 12.00 tot 17.00 uur.
Meer Jo & Josie is te vinden op de website www.verfding.nl; www.synagogeburen.nl.


Beurs met najaars- en winterkleding voor kinderen

tiel • In wijkcentrum in De Stater aan de Passewaaijse Hogeweg wordt een kinderkledingbeurs met najaars- en winterkleding gehouden. De beurs vindt plaats op zaterdag 2 oktober van 9.30 tot 11.30 uur. Er is tweedehands najaars- en winterkleding én merkkleding voor kleine prijsjes te koop. De kleding maten zijn 74 tot en met 176, voor jongens en meisjes.
Belangstellenden die zelf kleding willen inleveren voor de verkoop, kunnen een inschrijfnummer aanvragen. Zij ontvangen dan een reglement van hoe alles werkt. De kleding moet worden aangeleverd op vrijdag 1 oktober ('s avonds) en weer opgehaald worden op zaterdagmiddag.

Inschrijfnummer

Per adres of gezin kan één inschrijfnummer aangevraagd worden via creatief@passewaaij.nl. Deelnemers, maximaal 100, dienen naam, adres en telefoonnummer te vermelden.