'Scheppen voor schoon water'

tiel • De 21 waterschappen roepen alle Waterbazen van Nederland op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day. Door te 'Scheppen voor schoon water' draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval. En houd je het water schoon. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen.
De waterschappen zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden. De actie 'Scheppen voor schoon water' begon gisteren, in de opmaat naar World Cleanup Day, op zaterdag 18 september. Door het afval dat je raapt te registreren, draag je bij aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep-probleem.

Hoe doe je mee?

Download de gratis app Litterati (Google playstore / Apple appstore) en gebruik de code WATERBAZEN. Ga wandelen langs het water of ga varen op het water en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. 


Prijzen

Onder de Waterbazen die meedoen worden prijzen verloot. Meld je met contactgegevens aan bij de app Litterati met de code WATERBAZEN en registreer minstens één stuk tussen 13 september en 10 oktober 2021 geraapt afval. De prijzen worden verloot onder de deelnemers. De winnaars krijgen bericht in de week van 11 oktober. Met Scheppen voor schoon water doen de waterschappen mee aan World Cleanup Day. Dit is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati, help je mee probleemgebieden in kaart te brengen en wordt duidelijk welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation meer inzicht in het probleem en hoe dat in de toekomst beter kan worden aangepakt.
Vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen met de hashtags #WatEenWaterbaas en #ScheppenVoorSchoonWater. Voor meer info over de actie en de prijzen kan worden gekeken op www.waterschappen.nl/scheppenvoorschoonwater