dinsdag 14 september

Zoekersgroep Magnificatkerk
20.00, Tiel. De zoekersgroep komt de zoekersgroep maandelijks bijeen om te praten over God, de Bijbel en het leven. Voor iedereen die zich wil laten verrassen door dit eeuwenoude verhaal. Deelname is gratis. Maandag 14 september om 20:00 uur in de Magnificatkerk (Beethovenstraat 26). www.magnificatkerk.nl.

Workshop Maak van je huis een thuis!
20.00, Tiel, Bibliotheek. Workshop in de Bibliotheek van Tiel door een interieurstyliste van Studio C3, om met eenvoudige middelen je interieur een boost te geven. Kosten €7,50 Aanmelden via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

woensdag 15 september

GGD met prikbus op vaccinatietour in Tiel
14.00, Tiel. De GGD komt in Tiel langs met een speciale prikbus voor coronavaccinaties. De bus staat op woensdag 15 september en op donderdag 16 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Westledeplein 5 (tegenover de Jumbo en Aldi). Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD medewerkers. De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD.

Gratis kinderbingo
14.30, Tiel, Clubhuis Tiel. Het Ontmoetingscentrum van ‘s Heeren Loo organiseert op woensdag 15 september een gratis kinderbingo bij Clubhuis Tiel, Peppellaan 6. Kinderen van 4 tot 14 jaar zijn van 14.30 tot 17.00 uur welkom om samen een gezellige middag te beleven. Er zullen verschillende rondes worden gespeeld en er zijn leuke prijzen te winnen. Geef je snel op bij Monique van het Ontmoetingscentrum via 0683143658 (telefoon of WhatsApp).

Jimi Hendrix Re-Experience 50th Anniversary Tour
20.30, Beusichem, Theater het Heerenlogement. Edwin van Ligten Band: The Jimi Hendrix Re-Experience - 50th Anniversary Tour op woensdag 15 september om 20.30 uur in Theater het Heerenlogement, Beusichem.

donderdag 16 september

GGD met prikbus op vaccinatietour in Tiel
14.00, Tiel. De GGD komt in Tiel langs met een speciale prikbus voor coronavaccinaties. De bus staat op woensdag 15 september en op donderdag 16 september van 14.00 tot 20.00 uur op het Westledeplein 5 (tegenover de Jumbo en Aldi). Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD medewerkers. De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD. Geïnteresseerden kunnen ook op andere locaties terecht.

vrijdag 17 september

Workshop “Verbeter je immuunsysteem en zelfherstellend vermogen met Qigong”
10.00, Rijswijk. Op 17 september mogen we gebruik maken van de grote tuin “Op de heuvel” te Rijswijk (Buren). Na de workshop kun je hier genieten van je zelf meegebrachte lunch en is er mogelijkheid om vragen te stellen. Eilke van Ingen is een ervaren Qigongdocente en maakt tijdens haar lessen ook gebruik van haar kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). De focus van de workshop ligt op het verbeteren van je immuunsysteem en je zelfherstellend vermogen. Informatie Plaats: Rijswijk (Gem. Buren) Datum: 17 september (bij slecht weer 24 september) Tijd: 10:00 – 12:00 uur Kosten: Donatiebasis Aanmelding/ informatie: zhinengqigongbetuwe@outlook.com (kleine letters aan elkaar) Telefoonnummer: 06- 23613605

zaterdag 18 september

Tielse Cleanup Day
09.30, Tiel, Het Klaverbos. Op zaterdag 18 september staat de World Cleanup Day op het activiteitenprogramma. Tijdens deze internationale actiedag gaan wereldwijd duizenden mensen de strijd aan tegen lokaal zwerfafval. Ook in Tiel gaan vrijwilligers aan de slag, want Tiel Tip Top organiseert de Tielse Cleanup Day in Het Kalverbos. Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top zal tijdens de Tielse Cleanup Day samen met de jeugdleden van Scouting Phoenix Tiel bij Het Kalverbos het water op gaan om daar met vlotten, boten, schepnetten en grijpers de grachten weer mooi schoon te maken. www.TielTipTop.nl.

De Bredase Opera en het Orkest Koninklijke Marechaussee
13.00, Buren, tuinen van het Marechaussee Museum. De Bredase Opera en het Orkest Koninklijke Marechaussee verzorgt een middagconcert in de tuinen van het Marechaussee Museum te Buren. Het gezamenlijke repertoire dat beide ensembles ten gehore zullen brengen bevat o.a. diverse highlights uit de opera's van Guiseppe Verdi. Dit concert wordt gratis aangeboden in het kader van de viering van Buren 625 jaar stadsrechten. Meer informatie over het concert is te lezen op de website http://www.burenstad.nl/concert625 Aanmelden verplicht via de website.

maandag 20 september

Voorleesfeestje Coco kan het
10.00, Tiel, Bibliotheek. Gratis voorleesuurtje. De leescoach leest voor uit het grappige prentenboek "Coco kan het!” Aanmelden via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda