Dameszaken bij de Heeren van Soelen

zoelen • Het eerste event van Businessclub ‘Dameszaken’ vindt komende donderdagavond plaats bij de Heeren van Soelen in Zoelen. Gastspreker is oud-luitenant kolonel Gwenda Nielen. Businessclub ‘Dameszaken’ is er voor de ondernemende vrouw van nu; zowel zelfstandige als in loondienst. 'Deze ondernemende vrouw zit vol kennis, ervaring, ideeën en energie. En ze wil zich blijven ontwikkelen. Stel je eens voor wat er gebeurt als je haar verbindt met andere inspirerende dames?' Dameszaken gelooft erin dat je samen meer bereikt, op persoonlijk én zakelijk vlak; tijdens netwerk-events en daarbuiten.
De dames van Dameszaken helpen graag, werken effectief samen, delen waardevolle kennis en genieten ondertussen van een heerlijk diner in een ontspannen, afwisselende setting. Cynthia Gnidtke-Hoebink (Bierman Advocaten), Annemarie Carpaij (Bierman Advocaten) en Marlous Bak-Groen (Eerlijk & Beter Personeelsdiensten) zijn de drijvende krachten achter Dameszaken.
Businessclub Dameszaken trapt donderdag af met haar eerste event, maar heeft daarnaast al een programma uitgerold voor nog meer events, verspreid over 2021/2022. Sprekers zijn dan onder meer Tisha van Lammeren (CCO T-Mobile Nederland) en Heske Groenendaal (DGA Metaglas). Aanmelden kan per event voor 49,50 euro per persoon. Aanmelden of het volledige programma bekijken kan op www.dameszaken.com.

Expositie Henny Ferwerda en Anke Brummelman 

buren • Zoals elk jaar in september exposeren Henny Ferwerda en Anke Brummelman weer in de Synagoge van Buren. Tijdens het schilderen laat Henny zich leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Hierdoor staat het eindresultaat niet bij voorbaat vast. Door te beginnen met een ruwe opzet, ontstaan gestileerde of abstracte vormen. Ze let op lichtval, contrasten en verhoudingen. Bij het schilderen ontstaan hieruit steeds weer abstracte of gestileerde vormen: bomen, een verlaten landschap, de zee, de kust of het waddengebied.
Anke schildert voornamelijk mensen. Vroeger vaak groepen, op terrasjes, winkelend, uitrustend. Na haar opleiding aan de Portretschool Amsterdam schildert ze voornamelijk portretten. Ze vindt het belangrijk dat de emotie die ze voelt bij een bepaald gezicht tot uitdrukking komt in het portret. Als de toeschouwer die emotie ook voelt, vindt ze haar werk gelukt. Wie van tevoren werk van deze schilderessen wil zien, kan hun websites bekijken: hennyferwerda.exto.nl en www.ankebrummelman.nl.
De expositie is geopend van komende vrijdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Het adres van de Synagoge is Kniphoek 14 in Buren.

Nieuw schooljaar Yuverta van start

geldermalsen • Het nieuwe schooljaar voor Yuverta mbo Geldermalsen is maandag écht van start gegaan. Het vertrouwde Helicon gaat verder als Yuverta mbo Geldermalsen; de nieuwe naam van de mbo-instelling. Helicon, Wellantcollege en Citaverde zijn vanaf 1 augustus één onderwijsorganisatie: Yuverta. Een kleine 400 studenten van de groene mbo-school in Geldermalsen begonnen vandaag met hun lessen fysiek op school. Zij werden met een welkomstcocktail en een leuke gadget feestelijk verwelkomd bij Yuverta.