Vrijwilliger worden bij Tielse maatjes

tiel • 'De Tielse maatjes' koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand met een psychiatrische beperking, die op bepaalde punten in het leven een maatje nodig heeft. Het kan gaan om het starten van activiteiten, het bieden van emotionele steun of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Samen koffiedrinken, fietsen, wandelen, zwemmen of gewoon bijpraten.
Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten, maar allemaal zijn ze even onmisbaar. De enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij de Tielse Maatjes, zijn langere tijd beschikbaar om bij een deelnemer langs te gaan. Als maatje hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat juist om het enthousiasme en de warme belangstelling. Wel is soms bepaalde ervaring nodig om tot een ‘match’ te komen. Een goede ‘match’ tussen vrijwilliger en deelnemer is natuurlijk belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen aangeven of deze ‘match’ er ook is. Belangstellenden die een maatje meer willen worden, kunnen zich aanmelden op Tielsemaatjes@gmail.com off bellen met coördinator Inez Koot, 06 155 04 528.


Pijnbestrijding bij dementie

kesteren • Pijnbestrijding bij dementie, een bijeenkomst voor mantelzorgers, wordt op donderdag 16 september van 19.00 tot 21.30 uur in het Dorpshuis, Nedereindsestraat 27a. gehouden. Deelnemers leren onbegrepen gedrag omzetten naar pijnbestrijding. Aafje Looren de Jong, gespecialiseerd verpleegkundige, vertelt over het herkennen van gedrag en de mogelijkheden om pijn te bestrijden. Daarnaast vertellen Gerrie Ton en Marion van Dijk-van Oijen meer over hoe aroma's verlichting kunnen geven bij pijn. Er kunnen 30 mantelzorgers deelnemen. Aanmelden: esthermorren@welzijnrivierstroom.nl.