Culemborg van Nu kiest lijsttrekker

culemborg • Monica Wichgers voert opnieuw de lijst aan van Culemborg van Nu, de partij die vorige verkiezingen voor het eerst mee deed en direct drie zetels behaalde. Enthousiast zijn de Culemborgers van Nu over de vergroening van Parijsch middels Parc de Triomf, de Eer Award voor economische groei en welvaart in de stad, de aanpak van de leegstand, de goede samenwerking om te komen tot toekomstbestendige levendige binnenstad, het behoud en verbetering van het woningaanbod in het middensegment, de toekomstige ontwikkeling van de spoorzone en nog vele andere kleine en grotere behaalde successen in het belang van Culemborg. De partij wil vol enthousiasme doorpakken in een volgende periode en nog veel meer doen voor de Culemborger.


Open middag Hospice Nocturne

culemborg • Op zaterdag 11 september van 13.30 tot 16.00 uur is er een open middag voor vrijwilligers in het hospice Nocturne in Culemborg. Werken in het hospice is dankbaar en leerzaam vrijwilligerswerk. Vrijwilligers kunnen kiezen voor werken in het hospice of voor vrijwilligerswerk bij mensen thuis in de regio’s Culemborg en Geldermalsen - Neerijnen. Altijd verlenen thuiszorg en huisarts de professionele zorg. Hospice Nocturne is gevestigd aan de Gershwinhof 10 (ingang aan de Schubertstraat). Voor meer informatie www.hospicenocturne.nl of bel het hospice tel. 0345 514461


Energiewinkel in Culemborg open

culemborg • Na de zomerstop gaat de Energiewinkel aan de Oude Vismarkt 13 weer drie middagen per week open. Van donderdag tot en met zaterdag tussen 12.00 tot 16.00 uur kunnen Culemborgers er terecht met vragen over energiebesparing en duurzame energie opwekken. De Energiewinkel is een initiatief van Coöperatie Vrijstad Energie. In de winkel kunnen bewoners bij het Energieloket Culemborg informatie krijgen over zonnepanelen en energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan allerlei vormen van isolatie, over zuinig gebruik van apparatuur of waarop je moet letten als je nieuwe apparaten koopt.
Ook kunnen bezoekers informatie krijgen over de lopende inkoopacties voor zonnepanelen en isolatie van Vrijstad Energie. Naast Vrijstad Energie zijn Vrijstad Windwinning en CoöperatieAuto in de Energiewinkel aanwezig. Vanaf nu zijn de energiecoaches weer beschikbaar voor gesprekken bij mensen thuis, om tips te geven voor het verduurzamen van de woning. Tegen een kleine vergoeding van 20 euro komt een energiecoach op bezoek. Aanvragen via info@vrijstadenergie.nlDe Energiewinkel (Oude Vismarkt 13) is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.


Kasteeltuin toont haar schatten

culemborg • Op Open Monumentendag op zaterdag 11 september zijn er activiteiten in de Kasteeltuin in Culemborg van 13.00 tot 17.00 uur. Amateurarcheologen en andere enthousiaste vrijwilligers klaar voor het bezoek. Theaternetwerk Surpluus treedt op om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Kaartverkoop via www.kucu.nl. Zondagmiddag 12 is de Kasteeltuin één van de locaties van het Piano Buitenfestival. Reserveren kan via www.
pianoculemborg.nl.