Tiels Madrigaal Koor treedt op

tiel • Het Tiels Madrigaal Koor treedt op tijdens Open Monumentendag op 12 september. Er is een concert om 13.00 uur in de Maartenskerk en om 15.00 uur in de Caeciliakapel. De toegang is gratis. De leden van het koor zijn blij om eindelijk weer eens iets van zich te kunnen laten horen. Vlak voor de zomervakantie pakte het koor het live repeteren weer op. Eerst buiten op de voetbaltribune van RKTVC, later in de theaterzaal van Zinder. Het koor laatkleine meesterwerkjes uit verschillende tijden en landen horen. Het Vater unser van Schütz en het Pater noster (Latijnse versie van het Onze Vader) van Albert de Klerk laten goed horen hoe een 17e eeuwse en een 20e eeuwse componist verschillend omgaan met een zelfde tekst. Om de grote Nederlandse componist Jan Pietersz Sweelinck te eren staat er één van zijn kleine psalmbewerkingen op het programma. Sweelinck is dit jaar 400 jaar geleden gestorven.

Feestmarkt Buren weer terug 

buren • Na een ingelaste pauze door de coronamaatregelen is de jaarlijkse september feestmarkt bij de H. Gregoriuskerk aan de Kornedijk in Buren terug. De commissie 'werk aan de kerken' heeft vergunning gekregen de markt weer te mogen organiseren. De boekenmarkt die normaal in mei gehouden werd gehouden kwam te vervallen, daarom is er besloten de markten dit jaar eenmalig samen te voegen. Het marktterrein aan de Kornedijk in Buren zal volgend de RIVM regels ingericht worden met looprichtingen. Naast de boekenmarkt is er de gebruikelijke warenmarkt met een uitgebreid aanbod en catering aanwezig. De kramen staan op 5 september van 10.00 uur tot 16.00 uur opgesteld op het terrein rondom de H. Gregoriuskerk aan de Kornedijk 3 in Buren.

Open Dag Zinder

tiel • Op zaterdag 4 september houdt Zinder Educatie in Tiel een Open Dag met gratis workshops en activiteiten. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan proeflessen in de disciplines muziek, beeldende kunst, theater, dans, musical, multimedia, lifestyle en design. Gratis aanmelden is mogelijk via www.zinder.nl/opendag. Bezoekers van alle leeftijden kunnen verschillende instrumenten uitproberen, zoals piano, slagwerk, harp of saxofoon. Ook bij theater worden proeflessen georganiseerd. Veel creativiteit is te vinden in de kunstateliers van Zinder Educatie. De Open Dag vindt plaats op zaterdag 4 september van 10.00 tot 14.00 uur in cultuurgebouw Zinder (Rechtbankstraat 1, Tiel). Gratis aanmelden voor de workshops en proeflessen kan: www.zinder.nl/opendag.