Natuurgebied Heesseltsche uiterwaarden
Natuurgebied Heesseltsche uiterwaarden Foto: Fieke Vos

Fred Eggink voltooit trilogie

tiel • Fred Eggink heeft zijn coronatrilogie voltooid. De derde bundel ‘Van het slot' reikte hij in Buren uit aan Jochem van Gelder. Eggink schreef in totaal 300 gedichten en noemde als rode draad: ‘Als niets meer vanzelfsprekend is, wordt alles bijzonder’. De illustraties zijn van Arie van Vliet. Als goede doel voor de opbrengst is gekozen Stichting Dierenasiel Tiel. De bundel is te koop voor 15 euro bij 

www.pakjetroost.shop.

Gelredag in Flipjemuseum 

tiel • Zaterdag 14 augustus vindt de Gelre Dag plaats in het Flipje en Streekmuseum Tiel. Er zijn die dag tal van gratis toegankelijke activiteiten voor iedereen. Om 10 uur start de dag met de opening van de Virtuele Game Schatkamers van Gelderland. De tijdmachine staat nog de hele maand in het museum. Er is een rondwandeling door de stad, een rondleiding in het ambtmanshuis, de herensociëteit en het museum, een workshop tekenen en rijmen van striptekenaar Arie van Vliet en woordkunstenaar Fred Eggink. En dit alles onder de bezielende leiding van Omroep Gelderland en de Ridders van Gelre. Kortom een dag die u niet zou willen missen! Alles is gratis toegankelijk. Inschrijven voor de activiteiten kan op de dag zelf.

www.gld.nl

Businessclub dameszaken

zoelen • Businessclub Dameszaken lanceert op 9 september het eerste event, speciaal voor de ondernemende en ambitieuze vrouw uit regio Rivierenland. Spreker is Gwenda Nielen (socioloog, communicatiestrateeg, oud-luitenant-kolonel binnen Defensie en oud-deelnemer Expeditie Robinson) die haar (eigen)wijze kijk op de wereld zal toelichten. Het lanceringsevent is bij De Heeren van Soelen te Zoelen. Aanmelden via 

www.dameszaken.com

Denis Mahmudov naar TEC

tiel • Kort voor de competitiestart van de tweede divisie heeft TEC zich versterkt met spits Denis Mahmudov. Toen de 31-jarige aanvaller geen contract kreeg bij FC Dordrecht, waar hij op proef was, sloeg de club uit Tiel toe.
Met Denis Mahmudov haalt TEC een goaltjesdief in huis, die eerder speelde voor onder meer AGOVV, PEC Zwolle, Excelsior, Sparta en FC Dordrecht. Ook maakte de spits buitenlandse uitstapjes naar Bulgarije, Armenië, België en Italië.
Denis Mahmudov heeft zin in het nieuwe seizoen. "Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en heb zin in de start van het seizoen. Ik ben blij dat deze samenwerking met TEC tot stand is gekomen. De plannen en ambities van de club spreken me erg aan en ik wil graag met mijn ervaring en kwaliteiten bijdragen aan de realisatie daarvan.”
Mahmudov debuteerde afgelopen zaterdag voor TEC in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle O21 (3-3).