Kunst in de kerk

bergambacht • Diverse beeldend kunstenaars exposeren zaterdag 18 december hun werk in de Grote of Laurentiuskerk. Het thema van de expositie is ‘Verwachting’.

De kunstenaars zullen -door de dag heen- aanwezig zijn om te vertellen over hun werk en hun verwachting. Het kerkgebouw fungeert gezien de omstandigheden als doorstroomlocatie. De expositie is van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.


Kennismakingsles jeugdtheaterschool

schoonhoven •  In de kerstvakantie organiseert toneelvereniging Arto Post Laboro een gratis open les waarin jongeren kunnen kennismaken met de Jeugd Theaterschool. Iedereen tussen de 9 en 11 jaar is welkom op dinsdag 4 januari van 10:00 tot 11:00 uur, jeugd tussen de 12 en 18 jaar kan een les volgen van 11:00 tot 12:00 uur.

Tijdens de les krijgen aanwezigen een inkijkje hoe het is om te acteren, scènes te maken en te bewegen als een echte acteur. Ze maken van fantasie werkelijkheid en creëren een eigen 'spetterend, gek of dramatisch personage'.

Inschrijven kan via www.krimpenerwaardactief.nl.


Online orgelconcert

ouderkerk a/d ijssel • Vanuit de Hersteld Hervormde Kerk in Ouderkerk aan den IJssel wordt donderdag 23 december vanaf 20.00 uur een online-concert uitgezonden op YouTube.

Arie van der Vlist bespeelt het Van den Heuvel-orgel met een toegankelijk programma rond het thema Hollandse Koraalkunst en dan gericht op Kerst. In de online uitzending zullen de muzikale verrichtingen goed te zien zijn. Het kijken is gratis, maar de digitale collecte om in de onkosten te voorzien wordt zeker aanbevolen. 

De link naar de uitzending en meer informatie over het programma is te vinden op: arievandervlist.nl