krimpen aan den ijssel • De organisatie van de kinderkerstnachtdienst in de IJsseldijkkerk heeft haar best gedaan om de traditionele dienst op kerstavond ondanks de coronamaatregelen toch door te kunnen laten gaan.

Afgelopen zaterdag zijn met hulp van de leiding van de kindernevendienst opnames voor de kinderkerstnachtdienst gemaakt in de kerk aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel. "Er deden veel kinderen aan mee. In deze dienst zitten alle ingrediënten om er iets moois van te maken", aldus Anja Speksnijder van de IJsseldijkkerk. "Predikant Kees Baggerman doet de gebeden, de vijf kaarsen worden aangestoken, we zingen buiten bij een kampvuurtje kerstliedjes, buiten wordt ook het kerstevangelie gelezen en nagespeeld en het kinderverhaal ontbreekt niet. Het orgel laat van zich horen en zelfs ook een viool. Dit alles monteert Dick de Klerk tot een prachtig geheel." 

Uitzending dienst

De kinderkerstnachtdienst wordt op vrijdag 24 december om 19:00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van de IJsseldijkkerk.