• Inmiddels zijn enkele succesvolle avonden achter de rug in de 'upperroom'.
• Inmiddels zijn enkele succesvolle avonden achter de rug in de 'upperroom'.

Vervolg aan 'NG KIC Young Ones'

krimpenerwaard • De samenwerking tussen New Generation en Krimpenerwaard Intercultureel in het project ‘NG KIC Young Ones’ stemt tot tevredenheid. Jonge statushouders komen hierdoor in contact met Nederlandse jongeren. In het nieuwe jaar wordt hier zeker een vervolg aan gegeven.

“Enige tijd geleden heb ik met een jongen uit Eritrea gesproken”, vertelt David Tom (24). “Ik merkte dat hij behoefte had aan contact met leeftijdsgenoten. Zo is het idee ontstaan om jongerenavonden te organiseren.” David is actief bij de stichting ‘New Generation’ en houdt zich bezig met het project ‘Driven by Love’. Dat is een platform waar verschillende maatschappelijke activiteiten en projecten worden georganiseerd.

“Wij zetten ons in voor mensen die eenzaam zijn of hulp goed kunnen gebruiken. Ons eerste project was vorig jaar een kerstpakkettenactie. Deze komt er nu weer aan.” 

Samenwerking
Om jonge statushouders te bereiken is de samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel. "Zij kennen de statushouders en hebben de contacten”, zet David uiteen. "Wij hebben de jongeren, die graag met leeftijdsgenoten willen optrekken.” Om de doelgroep te benaderen werd eerst een welkomstvideo opgenomen. De uitnodiging werd in drie verschillende talen opgenomen en verspreid. Gestart is met een jongensgroep.

Inmiddels zijn enkele succesvolle avonden achter de rug. Met eerst vooral kennismaken en spellen spelen, waaronder FIFA. Ook is er een bowlingavond geweest. Soms is de communicatie wat lastiger, met name bij jongeren die nog niet lang in Nederland zijn. Zij moeten zich de Nederlandse taal nog verder machtig maken. Deze bijeenkomsten helpen daarbij.

Volgens David kan het project nu al, na twee maanden, succesvol worden genoemd. "Er worden relaties opgebouwd, we zijn behulpzaam met allerlei praktische zaken en helpen ze met het verder uitbouwen van hun netwerk. Zo ontstaat een band met elkaar en tonen wij onze gastvrijheid." De bijeenkomsten vinden plaats in de 'upperroom', boven de Dorcas aan de Achterwetering 3 in Bergambacht.  Voor meer informatie en de projecten waar deze actieve jongeren mee bezig zijn, zie de website:

q www.st-newgeneration.nl

Dirk Molenaar