• Nol Menagé hoopt binnenkort zijn pizzeria weer te heropenen.
• Nol Menagé hoopt binnenkort zijn pizzeria weer te heropenen. Foto: Wijntjes Fotografie

Nol Menagé hoopt op doorstart Pizzeria Rosa

Algemeen

LEKKERKERK • Er waren momenten waarop Nol Menagé het niet meer zag zitten, maar hij rechtte zijn rug en hoopt op een doorstart van Pizzeria Rosa.

“Ik ben vast van plan om mijn zaak weer te heropenen”, zegt hij. “Laten we hopen dat de coronamaatregelen zo worden aangepast, dat er straks in ieder geval weer avondopening mogelijk is.”

Nol Menagé opende in januari 2020 de deuren van zijn pizzeria aan de Burgemeester Roosstraat in Lekkerkerk. Dat heuglijke feit maakte een einde aan een periode van ruim vijf jaar waarin het pand had leeggestaan. “Om er een mooie zaak van te maken hebben we flink geïnvesteerd in een opknapbeurt, de aanschaf van een nieuwe inrichting en een nieuwe keuken”, blikt Menagé terug. “De eerste twee maanden kenden een veelbelovend verloop. In de weekenden zaten we lekker vol, op woensdag en donderdag was het wat minder druk maar ook daar zag je groei. We waren echt bezig een plekje te veroveren met mooie gerechten en een prettige ambiance.”

Lockdown
En toen kwam de lockdown vanwege corona... “Op zondag moesten we dicht, enkele dagen later startten we met afhalen en bezorgen in Lekkerkerk en omgeving. Dat hebben we tot de zomervakantie gedaan. In de tussentijd werd me duidelijk dat het steeds wat moeizamer begon te lopen, ook qua personele bezetting. Er moest sowieso steeds meer geld bij. Dat houdt een keer op, hè. Het was verstandiger om te stoppen en me te concentreren op mijn andere bedrijf: de Pizzabus.”

Sindsdien stond Pizzeria Rosa te koop. Er waren ‘wel wat’ gegadigden, zegt Nol, maar die haakten om verschillende redenen af. “Voor mij reden om toch maar een herstart te overwegen, ook omdat mijn huurcontract nog drie jaar doorloopt. Ik wil weer open op het moment waarop de overheid besluit de coronamaatregelen te versoepelen. Avondopening is in dat kader een must. Als dat gebeurt dan schakel ik door.”

Dat zal eerst op bescheiden wijze zijn met een aangepaste pizzakaart, daarna hopelijk weer wat uitgebreider. Nol tot besluit: “Deze crisis moet natuurlijk niet te lang duren, want anders is het op een gegeven moment wél einde verhaal. Dat zou zonde zijn. Voor onze gasten en voor ons. Maar ik houd hoop. De strijdvaardigheid is er weer.”

Jan Timmer