• PvdA-lijsttrekker Coen Derickx.
• PvdA-lijsttrekker Coen Derickx. Foto: Floris Bakker

Coen Derickx lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen PvdA Krimpen

Algemeen

KIMPEN AAN DEN IJSSEL • Leden van PvdA Krimpen aan den IJssel hebben tijdens de onlangs gehouden afdelingsvergadering Coen Derickx unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

De huidige wethouder is al jaren actief voor de PvdA in Krimpen aan den IJssel. Daarvoor was hij in het dagelijks werkzaam als manager en adviseur binnen diverse overheidsorganisaties. Tijdens zijn wethouderschap van de afgelopen twee jaar heeft Coen Derickx zich samen met de fractie van de PvdA hard gemaakt om diverse zaken aan te pakken. De scouting Jan Willem Friso is een nieuwe locatie voor het wachtschip toegezegd, voetbalvereniging DCV en hockeyclub MHCK hebben zicht op de stapsgewijze renovatie van hun complex. Tennisclub TCK heeft zicht op het realiseren van de padelbanen. De exploitatie van zwembad De Lansingh is mogelijk gemaakt tot 2035. 

In de ontwikkeling van een inclusief Krimpen zijn positieve stappen gezet dankzij de inzet van de PvdA Krimpen. Onder andere is het Regenboog Netwerk ontstaan. Op het Zwaneneiland worden freerun- en calisthenics-elementen geplaatst en wordt de skatebaan gerenoveerd. Dankzij moties van de fractie zijn de struikelstenen als oorlogsmonument gerealiseerd en is inzet gepleegd voor bomen en groenbehoud. PvdA Krimpen heeft met het indienen en aannemen van een motie ervoor gezorgd dat de vroegtijdige screening logopedie behouden is gebleven. Er is tweemaal een amendement ingediend en aangenomen voor extra ondersteuning van stichting Leergeld.