Duo-expositie Galerie Deerenberg

schoonhoven • Galerie Deerenberg toont in december en januari een duo-expositie met schilderijen van Lisette Tielle en keramiek van Bea Riksen.

Tijdens de opleiding aan de modeacademie kwam Lisette erachter dat werken in het platte vlak bijzonder is. In haar schilderijen mag alles. Lisette: “Ik gebruik acrylverf, olieverf, pastelkrijt, papier, zand en garens en werk met paletmes, roller en kwast. Daarbij doen mijn vingers  lekker mee. Dik, dun, echt alles kan en die vrijheid maakt het spannend.” Voor inspiratie put Lisette uit het dagelijks leven, maar ook uit haar dromen en natuur. Dit resulteert in doeken met portretten, landschappen en abstracte schilderijen. Een selectie uit dit werk is te zien bij Galerie Deerenberg.
Bea houdt zich sinds de jaren 80 bezig met het maken van keramiek, nadat zij geïnspireerd raakte door een cursus pottenbakken. Ze volgde meerdere cursussen, experimenteerde met verschillende materialen en technieken, maar kwam uiteindelijk weer terug bij klei. Bea: “Klei leent zich het beste voor de dingen die ik wil maken: vazen en schalen met een strakke, maar vloeiende vorm en dieren met een speels en vaak humoristisch karakter.” Haar keramiek is geïnspireerd op de natuur, met de hand opgebouwd en gemaakt van vorstbestendige gechamotteerde klei. In Galerie Deerenberg is een groot aantal handgevormde dieren te zien.

Galerie Deerenberg is te vinden aan de Haven 40 in Schoonhoven. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.