Vogelmarkt

bergambacht • In het clubgebouw van De Vogelvrienden, aan de Dijklaan 57 te Bergambacht, wordt zaterdag 27 november naast voerverkoop ook weer een vogelmarkt gehouden. Sanders Vogelhandel is aanwezig voor de aan- en verkoop van vogels. Het clubgebouw is geopend van 9.00 tot 12.00 uur; een coronatoegangsbewijs is verplicht.


Deens bezoek bij Chon Kyong 

schoonhoven • Tang Soo Do-vereniging Chon Kyong kreeg zaterdag tijdens de training in sporthal de Beregracht bezoek van een Deense collega, Gyo Sa Nim (leraar) Jimmy Tønners. 

Hij heeft de 3e dan zwarte band en reed speciaal vanuit de omgeving van Kopenhagen naar Schoonhoven om met hoofdinstructeur (meester) John Correljé te komen trainen. 

Dit om meer kennis op te doen in het Tang Soo Do.

Tang Soo Do is een internationaal georganiseerde krijgskunst en de leden van Chon Kyong doen regelmatig mee aan internationale toernooien. Ook heeft John Correljé in de afgelopen 40 jaar een internationaal netwerk opgebouwd, dat reikt tot Zuid-Korea. 

John gaf zelf les in Nederland, België, Wales, Engeland en Denemarken. Nu ligt het reizen door corona stil, maar hij heeft nog uitnodigingen staan om les te geven in Zweden en Noorwegen.

Met de internationale uitwisselingen delen de deelnemers de technieken en houden ze het wereldwijde netwerk dynamisch.